Info

FOTO: Dva interetnička kampa – BORAČKO JEZERO 2020.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dva interetnička kampa – BORAČKO JEZERO 2020. – Danas je na terenima Boračkog jezera upriličena simbolična ceremonija otvorenja interetničkih omladinskih kamova „Jedan svijet“ prilagođenih vremenu pandemije uz sprovođenje i promociju svih važećih mjera  prevencije i zaštite od COVID 19 .

Nakon šest realizovanih projekata u proteklom periodu pokazali smo da izviđači mogu sve, stvaramo bolji svijet, da smo glasnici budućnosti, jednostavno prijatelji koji će napraviti JEDAN  i SAVRŠEN SVIJET.   Vrijeme pandemije je pred nas postavilo veliki izazov, te smo umjesto jednog velikog kampa  preusmjerili realizaciju projekta kroz dva manja koja će biti održana od 18 – 26. 08.2020. godine i to:

DVA KAMPA … JEDAN SVIJET … BORAČKO JEZERO 2020
Interetnički kamp za adolescente ” Jedan svijet 10+”
Održava se na terenima odreda izviđača “Neretva” Mostar, koji su nam izašli u susret u ovim vanrednim okolnostima,  i okupit će 86 učesnika i mladih volontera koji će tokom devet dana  raditi jedni s drugima i za druge.
Interetnički kamp za mlade   “Jedan svijet 15+ ”
Održava se na terenima  Saveza izviđača Grada Zenica i okupit će 72 učesnika i mlada volontera koji će tokom devet dana  kroz različite aktivnosti i radionice, svoje razlike primjeniti  kao društvenu vrijednost, bogatstvo i snagu  društva u kojem živimo. Sve aktivnosti će biti realizovane primjenom metode „vršnjačke edukacije“ u skladu sa principima i metodama Svjetske organizacije izviđačkog pokreta.

Oba kampa će okupiti različite zajednice, ovaj put  adolescente  i mlade iz  Prijedora, Broda, Mostara,  Sarajeva i Zenice   Ovo je preduslov nastavka interkulturalne promjene kroz  uspostavljanje interkulturalnog dijaloga i razmjene.

Nakon prigodnog programa,  učesnicima su se obratili   g-din Edin Šarić, predsjednik Saveza izviđača Grada Zenica; g-din Adnan Ćorda, starješina odreda izviđača „Neretva“ Mostar; g-din Ernest Badnjević, starješina odreda izviđača „Dr. Mladen Stojanović“ iz Prijedora-, a kamp je svečano otvorila g-đica Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika grada Zenice  za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.
Projekat „Jedan svijet“  i njegove aktivnosti  su  dijelom finansirane grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država i kroz prodršku projektima od strane gradova Zenica i Prijedor.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno