Ostali sportovi

FOTO: Dušan Lekić pobjednik Bajramskog šahovskog turnira u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Zenici odigran tradicionalni Bajramski šahovski turnir u tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica. Turnir se održavao u povodu predstojećeg obilježavanja Ramazanskog bajrama.(Prvi dan ramazanskog bajrama je u ponedjeljak 02.maja 2022.godine, nap.a.) u šahovskom Domu u Zenici, a otvorio ga je Goran Trkulja, predsjednik ŠK „Čelik“ iz Zenice.

Podjednik turnira je internacionalni majstor (IM) Dušan Lekić (Crna Gora) sa 7,0 poena, drugi je bio Muhamed Šišić iz Gračanice, takođe sa 7,0 poena, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima, treći IM Aleksandar Savanović iz Banja Luke sa 6,5, četvrti Srđan Zlobec (Hrvatska) sa 6,5, peti i šesti bili su Zeničani Faris Čubjalo sa 6,5 i IM Goran Trkulja sa 6,0 poena.

Dodjeljena je i specijalna nagrada za najuspješnijeg kadeta, a to je Maksim Savanović iz Banja Luke.

Na turniru je učestvovalo 38 šahista i šahistkinja iz Vareša, Tešnja, Banja Luke, Kaknja, Zavidovića, Gračanice, Zenice, Crne Gore i Hrvatske, među kojima su bila i tri internacionalna (IM) majstora.

Igralo se devet kola po Švicarskom sistemu (kompjutersko parovanje) sa tempom igre od 11 minuta po igraču. Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu FIDE.

Nagradni fond iznosio je 440 KM i podijeljen je na šest prvoplasiranih šahista. Glavni sudija bio je IA Sejfudin Miskić, a direktor, pomoćni sudija i operater bio je NA Belmir Miskić.

Inače, pobjednik dva posljednja turnira za Ramazanski bajram bio je Zeničanin, IM Goran Trkulja.

Tekst i foto galerija

E.Imamović/B.Miskić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno