Nogomet

FOTO: Drugo kolo seniorskog Kupa NSZDK – Porazi zeničke Fortune i Nemile od drugoligaša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Drugo kolo seniorskog Kupa NSZDK – Porazi zeničke Fortune i Nemile od drugoligaša – U utakmici 2.kola seniorskog Kupa NSZDK u Zenici su igrali domaći Kantonalni ligaš, NK Fortuna i ekipa NK Vis Simm-Bau iz Kosove, član Druge lige FBiH, grupa Centar.

Pobjedu u ovom meču ostvarila je favorizovana ekipa iz Kosove.

Rezultat: Fortuna – Vis Simm.Bau 0:2 (0:1);

Strijelci za goste iz Kosove: Edin Husaković u 44′ i Erman Spahić u 89.minuti;

Susret je odigran na „B“ terenu na Kamberovića polju sa plastičnom podlogom u prisustvu 30-ak gledalaca po sunčanom i ugodnom vremenu (+ 19*C).

Glavni sudija bio je Kenan Bekrić (Tešanj), pomoćnici A1 Zerin Bajrambašić (Zenica), A2 Sanel Alihodžić (Zenica), delegat Mahir Jašarspahić (Kakanj).

Fortuna je nastupila u sastavu:

Belmin Osmančević, Haris Muračević (od 64.Arnes Gadžun), Sadmir Šabić, Esad Durmić, Irmis Kubat, Adnan Alić, Adnan Šarić (cap), Admir Suljević (od 74.Amir Čorić), Zekerijah Odobašić (od 57.Besim Kolić), Tarik Huzbašić, Harun Bajramović. Još na klupi: Ammar Kadrić, Senaid Hercegovac, Ermin Krivić i Anes Agić.  (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Senad Brkić).

U prvom poluvremenu vidjeli smo dosta borbenu i otvorenu utakmicu, ali bez izglednih prilika za postizanje golova. Gosti dolaze u vođstvo u finišu prvog poluvremena, u 44.minuti preko Edina Husakovića nakon što je odbrana domaćih bila loše postavljena, a brzi igrači iz Kosove to iskoristili i strijelac Husaković savladao nemoćnog golmana domaćih, Osmančevića.

Drugi gol gosti postižu u finišu utakmice, u 89. minuti preko Ermana Spahića, za potvrdu pobjede i prolaz u 3.kolo seniorskog Kupa NSZDK.

Kantonalni ligaš Nemila je poražena od drugoligaša Krivaje iz Zavidovića sa 1:3 (0:1). Golove za Krivaju su postigli Mirsad Šijerkić u 20′ i 90′ i Dženan Šijerkić u 55′, a jedini gol za Nemilu je postigao Adem Lužić u 80. minuti.

Rezultati 2.kola Kupa NS ZDK:

Zenica: NK Fortuna – NK Vis Simm-Bau  0:2

Nemila: NK Nemila – NK  Krivaja 1:3

Breza: FK Rudar – NK Stupčanica 1:2

Jelah: FK Borac – NK Pobjeda 6:1

Maglaj: NK Natron – NK Žepče 6:5

Makljenovac: NK Proleter – NK Usora –

(Slobodna je ekipa NK Moševac Moševac)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno