Info

FOTO: drugi dan Marša mira 2018.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: drugi dan Marša mira 2018. – Među novoidentifikovanim žrtvama ​genocida u Srebrenici ​najmlađa je imala 16, a najstarija 71 godinu. U mezarju u Potočarima do sada je ukopano 6.575 žrtava genocida.

Učesnici u ovogodišnjem „Maršu mira“, njih oko 6000, stigli su do kampa Mravinjci , čime je završena druga etapa pohoda kojim pojedinci iz cijeloga svijeta odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Ove godine nekoliko grupa Zeničana je dio trodnevnog Marša mira, stazama kojima su se Srebreničani u julu 1995. godine probijali u kilometarskoj koloni​. Na dan velike tragedije, 11. jula, organizovano sa ostalim učesnicima Marša mira, Zeničani će odati počast žrtvama i prenositi tabute iz hangara na mjesto gdje će im se klanjati dženaza.

​U srijedu će biti obavljena kolektivna dženaza za 35 identifikovanih žrtava srebreničkog genocida​.
​Pogledajte fotografije koje su nam Zeničani poslali sa puta ka Potočarima danas​.
​Iz Gradskog groblja Visoko danas je u Potočare stigla tužna povorka sa posmrtnim ostacima 35 identifikovanih žrtava genocida u Srebrenici.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno