Kultura

FOTO: Druga noć festivala Ljetne večeri Studio Teatra

FOTO: Druga noć festivala Ljetne večeri Studio Teatra – U okviru druge večeri netakmičarskog festivala „Ljetne večeri Studio Teatra“, sinoć je na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici odigrana predstava „Državni lopov“.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija, a ista je rađena po tekstu Fadila Hadžića. Svoj, sada već kultni status kada je riječ o nezavisnoj produkciji, predstava je opravdala i ovaj put pred mnogobrojnom zeničkom publikom, koja je sa oduševljenjem reagovala na priču koja se može primijeniti za svako društvo i svako vrijeme, a tiče se pravosuđa, povlaštenih i podređenih, vlasti, ali i ljubavi kao neiscrpnom izvoru svakodnevnih sukoba.

Sve spomenute motive prepoznajemo kroz prizmu dva zatvorenika i jednog čuvara, koji nas na duhovit način ispunjen ličnom tragedijom upoznaju sa međusobnim razlikama i sličnostima zbog kojih ponekad nismo sigurni da li su u ćeliji samo Kiki i Marko – državni lopov, ili smo svi mi zarobljeni u okove korumpiranog društva.

Do kraja festivala zeničku publiku očekuju još tri predstave, a večeras je na programu „Ludilo udvoje“, drama apsurda rumunsko-francuskog pisca Eugena Ionesca, u kojoj igraju Aida Bukva, Mirza Mušija i Mirza Bajramović. Predstava je rađena u produkciju JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem