Zenica

FOTO: Don Marin Marić se oprostio od Uprave zeničkog zatvora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Don Marin Marić se oprostio od Uprave zeničkog zatvora – U prijepodnevnim satima župnik don Marin Marić službeno je posjetio i oprostio se od Uprave Kazneno-popravnog zavoda u Zenici.

Na samom početku don Marin je održao misu u zatvorskoj kapelici sa zatvorenicima, gdje im je uputio riječi ohrabrenja i pozvao ih da sarađuju sa novim župnikom na isti način kao s njim, a koji će doći da vodi pastoralnu skrp o vjernicima koji borave u zeničkom zatvoru.

Nakon mise u središnjoj zgradi zeničkog zatvora upriličen je službeni oproštaj od don Marina Marića na kojem su sudjelovali predstavnici drugih vjerskih zajednica koji dolaze da vrše službu u zeničkom zatvoru, kao i službenici zatvora na čelu sa direktorom Redžom Kahrićem.

Direktor zatvora Kahrić se zahvalio don Mariću na iskrenoj saradnji, ljudskosti i angažmanu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno