Rukomet

FOTO: Domaća pobjeda rukometaša Čelika u komšijskom derbiju protiv Žepča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmica 13.kola, drugog kola proljetnog dijela prvenstva, Prve rukometne lige FBiH, RK Čelik – RK Žepče. Igrano u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Gledalaca oko 300. Pobjedu u ovom komšijskom derbiju je ostvarila domaća ekipa RK Čelik.

REZULTAT: RK ČELIK – RK ŽEPČE 43:29 (19:7)

Sudije Mirza Memić i Alen Kadić. Delegat: Tatjana Martinović. Isključenja: obje ekipe po 8 minuta. Sedme-rci: za RK Čelik 2 (2), a za RK Žepče 4 (2) .

Sastav RK ČELIK: Hamid Mešan (5 odbrana za 15 minuta igre), Mevludin Čehajić (12 odbrana za 30 minuta igre, odbranio 1 sedmerac), Muaz Kusić (10), Admir Hadrović (5 odbrana, za 15 minuta, odbranio 1 sedmerac), Danijel Jurić (4), Adnan Sumbuljevć (1), Mirsad Čelenka (2), Admir Bjelopljak (1), Bakir Pirić (9), Malik Delić (7), Tarik Kubat (2), Mario Filipović (1), Faris Rujanac (1), Velid Čelenka (4), Mensur Hodžić, Ajdin Starčević (1). (Trener: Ljubomir Miki Filipović).

Prije početka utakmice održana je mala svečanost. Dugogodišnji član, igrač i član Uprave RK Čelika, koji pet godina živi i radi u Sloveniji, Kenan Merdanović, koga je Uprava Čelika imenovala za ambasadora RK Čelika u Sloveniji i zemljama Evropske unije, stigao je iz Slovenije da bi u Zenici priusustvovao utakmici i poklonio RK Čeliku pet novih rukometnih oficijelnih lopti.
Prenosimo skraćenu objavu dobijenu od RK Čelik:
-Dobra, brza, dinamična igra dva sjajna protivnika, u kojoj je Čelik bio bolja ekipa tokom svih 60 minuta i nadigrao svog protvnika, ali se ni RK Žepče nikako nije predavalo, već se muški borilo. Glavna karakteristika ove utakmice je prvoligaški nivo igre RK Čelika i čak 72 postignuta gola na utakmici.
Trener Čelika je često rotirao svoje igrače, tako da je šansu da igraju ravnopravno dobijali svih 16 igrača, od najmlađeg Mensura Hodžića, do najstarijeg Ajdina Starčevića.
U postizanju golova kod RK Čelika su se prosto nadmetali mladi ljevoruki bek Muaz Kusić, koji je postigao 10 golova, a samo za gol manje je dao lijevi bek Bakir Pirić (9). Za ,,dlaku’’ je golgeterski zaostajao mladi desnokrilni napadač Čelika Malik Delić (dao 7 golova). Istovremeno, čitava odbrana Čelika na čelu sa Danijelom Jurićem i Farisom Rujancem je odlilčno funkcionisala. Prvi golman i kapiten RK Čelika Mevludin Čehajić je za svega 30 minuta igre u prvom poluvremenu imao 12 odbrana, a po 5 odbrana imali su golmani Hamid Mešan i Admir Hadrović (branili po 15 minuta u drugom poluvremenu).
Sve u svemu bila je to odlično izdanje RK Čelika, koji ne posustaje u borbi za naslov prvaka Prve lige FBiH.
Sljedeće sedmice RK Čelik gostuje u Cazinu, protiv RK Krajine.
Rezultati 13.kola (Izvor Sport DC)
ŠR Čelik junior – Krajina 47:19
RK Čelik – Žepče 43:29
Nova Bila – Jajce (18h)
„Sana 7“ – Kiseljak 35:31
Donji Vakuf – Rudar (B) 23:36
(Slobodna je bila ekipa Bosna Tešanj)
Nakon 13.kola prvi na tabeli je ŠR Čelik Junior sa 24 boda i svih 12 pobjeda, drugi je RK Čelik sa 22, treće je Žepče sa 16, četvrti Rudar Banovići sa 16 bodova. Na začelju je Donji Vakuf sa dva boda.

Parovi 14.kola (Izvor Sport DC)
Krajina – RK Čelik
Jajce – ŠR Čelik junior
Bosna (Tešanj) – Donji Vakuf
Rudar – „Sana 7“
Kiseljak – Nova Bila
(Slobodna je ekipa Žepče)

Tekst i foto galerija E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno