Zenica

FOTO: Dodijeljena priznanja “Zlatna značka”, “Pismena zahvalnica” i “Pismena pohvala” povodom Dana civilne zaštite

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je održana svečana sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK povodom Dana civilne zaštite BiH i Svjetskog dana civilne zaštite.

Tom prigodom, tradicionalno su dodijeljena priznanja “Zlatna značka”, “Pismena zahvalnica” i “Pismena pohvala”.

Na samom početku svečane sjednice prisutnima su se obratili Džavid Aličić direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK i Danijel Pašić aktuelni ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK i komandant KŠCZ ZDK koji je prezentirao ulaganje u Civilnu zaštitu iz protekle godine.

Što se tiče priznanja, “Zlatna značka”, najviše priznanje, dodijeljena je Kerimu Karaliću, policajcu Policijske stanice Kakanj, koji je 3. januara prošle godine spasio dvoje djece iz požara u kući u kakanjskom naselju Varda.

Pismenu zahvalnicu KŠCZ-a, na prijedlog općina, dobio je UG “Klub spasilaca GSS Kakanj” i volonteri Crvenog križa općine Kakanj, dok će Enidu Čauševiću iz Službe civilne zaštite Maglaj uručena pismena pohvala. KŠCZ je također na prijedlog općina, predložio Federalnom štabu civilne zaštite da dodijeli pismenu zahvalnicu UG “Klub spasilaca GSS Kakanj”, a plaketu Edinu Smajloviću iz Visokog.

Na prijedlog KŠCZ-a, pismene zahvalnice su uručene članovima općinskih gorskih službi spašavanja, koji su učestvovali u akciji spašavanja stradalnika zemljotresa u Turskoj. Zahvalnice su dobili: Almir Tabaković iz GSS Zenica, koji u akciji učestvuje sa psom Atosom, te njegove kolege iz zeničkog GSS-a Emir Hodžić, Faris Hinović, Alma Okanović, Denis Okanović, Sabir Patković, Samid Grahić i Spahija Tokalić, zatim pripadnici GSS Visoko Kenan Ćatović, Adin Šehović i Samra Džafić, spasioci GSS Zavidovići Amna Bajraktarević, Jasmin Ferhatović, Jasmina Omerbegović, Ljubo Čuščević i Samir Bešlija, te pripadnici GSS Kakanj Enes Kozlo i Sabit Avdispahić. Pismena zahvalnica je data i UG “Klub spasilaca GSS Kakanj, Volonterima Crvenog križa Općine Kakanj i MZ Misurići općina Maglaj.

Pismena zahvalnica je također uručena i prethodnom komandantu KŠCZ-a i ministru u prethodnom sazivu Vlade Arnelu Isaku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno