Zenica

FOTO: “Dječiji festival” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: “Dječiji festival” u Zenici – U zeničkoj Areni održana je već sada tradicionalna manifestacija “Dječiji festival” u organizaciji Instituta “Yunus Emre”. Za oko 6000 djece obezbjeđen je bogat kulturni i zabavni program.

Pored organizatora Instituta “Yunus Emre”, ovogodišnji festival je bio pod pokroviteljstvom ministarstva civilnih poslova BiH, ministarstva obrazovanja Turske, ministarstva kulture i turizma Republike Turske i ambasade Turske u BiH.

Goste je na ovoj manifestaciji zabavljao Mirza Selimović, a pored njega gost je bila mlada glumica Isabella Damla Guvenilir, glavna glumica u seriji “Elif”, koja je bila na festivalu i prošle godine.

Prisutnima se obratila i delegacija Ministarstva kulture i turizma Turske, predsjedavajući Skupštine ZDK, ambasador Turske u BiH, direktor Instituta “Yunus Emre”…

U okviru projekta “Moj izbor je turski” koji vodi Institut “Yunus Emre” u Sarajevu, turski se kao drugi strani jezik uči u školama u sedam kantona u BiH od 2011./2012. godine. Projekat je počeo sa 1.048 učenika, a u školskoj 2016./2017. povećan je na 8.243.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno