Ljudi

FOTO: dječak iz Zenice Timur Musabašić u kampu Milana

FOTO: dječak iz Zenice Timur Musabašić u kampu Milana – Bosna i Hercegovina zemlja je sportskih talenata, još jedan dokaz je i primjer dječaka Timura Musabašića iz Zenice. Devetogodišnjak je prošle godine bio u kampu italijanskog Milana, te je u konkurenciji 500 dječaka iz cijelog svijeta skrenuo pažnju na sebe, svoj klub, grad i državu.

Timur je izabran među 18 dječaka da u martu ove godine dođe u kamp Milana, gdje će boraviti četiri dana i biti sudionik turnira dječaka iz cijelog svijeta koji su zadovoljili kriterije akademije slavnog kluba.

Ovaj Zeničanin nogomet je počeo trenirati s 4,5 godine u školi nogometa “Tempo Sport” iz Zenice, čiji je vlasnik inače bivši reprezentativac BiH, Nermin Šabić. Timura su proteklih godina trenirali Esad Kahvedžić i Bakir Sirćo, a uz treniranje s ovim klubom, Timur trenira i s mlađim selekcijama NK Čelik, gdje mu je trener Nizah Hukić.

Zanimljivo da je ovaj talentovani dječak boravio i u kampovima Real Madrida i Juventusa, koji su bili organizovani u BiH protekle dvije godine.

Timur Musabašić odličan je učenik, a u Italiju ide da predstavlja svoj grad i državu, bez obzira šta na kraju bude. Timur je najveći dobitnik jer u konkurenciji 500 dječaka on je skrenuo pažnju na sebe i BiH, koja nažalost ne čini mnogo toga za mlade sportiste, koji moraju kao mladi tražiti budućnost po drugim državama u Evropi i svijetu.

Redakcija portala Sportzdk.ba posjetila je dom mladog Timura, te jedan od treninga u njegovom klubu, a u prilogu pogledajte fotogaleriju kada je u pitanju ovaj talentovani dječak.

loading...