fbpx
Nogomet

FOTO: Dječacima OFK „ZSK 2013“ prvo mjesto na pozivnom turniru u Tešnju

FOTO: Dječacima OFK „ZSK 2013“ prvo mjesto na pozivnom turniru u Tešnju – Proteklog vikenda dječaci iz OFK ZSK 2013 iz Zenice (2010.godište), učestvovali su na pozivnom turniru u Tešnju. Na turniru je nastupilo 12 ekipa iz BiH i Srbije, saopštavaju iz OFK ZSK 2013 Zenica, a domaćin i organizator bila je Škola fudbala (ŠF) „Tremed“ Tešanj.

Prvo mjesto na turniru osvojili su dječaci OFK ZSK 2013 iz Zenice, koji su u finalu pobjedili ekipu Crvene Zvezde iz Doboja sa 5:0, inače filijalu C.Zvezde iz Beograda.

Dječaci OFK ZSK su zabilježili tri pobjede, i to protiv ekipa Šampion (T) 2:0, Napredak (S) 5:1 i C.Zvezda 5:0, te dvije neriješene utakmice sa ekipama TOŠK i Tremed.

Najbolji strijelac turnira je Davud Podojak iz OFK ZSK 2013 sa 11 golova.

-Sve je bilo kako treba, od odlaska, putovanja, utakmica, pehara za prvo mjesto, sladoleda. Čestitke našim igračima na ostvarenim rezultatima, čestitke prvom strijelcu turnira, Davudu, najljepše igre i najmanje primljenih golova. Hvala roditeljima na podršci, čestitke igračima i trenerima. SVI SMO MI ZSK -, kažu iz OFK ZSK 2013 iz Zenice.

E.Imamović

Foto OFK ZSK 2013