Nogomet

FOTO: Dječaci NK Fortuna na „Zirbeland Cupu 2022“ u Austriji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Fortuna Zenica je učestvovala sa svojim mladim selekcijama, po treći put, na „Zirbeland cupu 2022“, održanog u gradu Judenburg u Austriji. Zeničani su nastupili sa četiri generacije dječaka rođenih  2009, 2010, 2011 i 2012. godine, saopćili su iz NK Fortuna.

Prvog dana turnira, u subotu 04.6.2022.godine, imali su već prvi nastup sa generacijom dječaka rođenih  2011. godine, te osvojili odlično drugo mjesto u konkurenciji od 20 ekipa, koje dolaze iz Austrije i Njemačke. U sistemu 6 + 1 igrali su finale sa ekipom FAC iz Linza. Nakon završetka regularnog dijela utakmice, konačan rezultat glasio je 1:1, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, gdje je ekipa FAC iz Graza bila prisebnija i bolja, „te zasluženo osvojila prvo mjesto“ -, kažu iz Fortune. Drugog dana, u nedjelju, su nastupali zajedno dječaci rođeni 2009/2010. godine i dječaci rođeni 2012. godine. Dječaci 2012. godište odigrali su odličan turnira, i stižu do samog kraja i finala protiv velikog protivnika, ekipe Sturm Graza.

-Nažalost izgubili smo u finalu utakmicu od ekipe Sturm Graz rezultatom 4:0. Zapažamo da prvi gol na finalnoj utakmici postiže unuk legende NK Čelik Zenica i selektora U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, gospodina Ibrahima Zukanovića, čista i zaslužena pobjeda velikog Sturma -, ističu iz Fortune.

Ponedjeljak je bio rezervisan za nastup dječaka rođenih 2011. godine u sistemu 8 + 1, gdje dolaze do polufinala. Nažalost u polufinalu su izgubili od škole fudbala Fußballschule Raffl iz Graza. Utakmicu za treće mjesto odigrali su neriješeno i nakon bolje izvođenja jedanaesteraca, zasluženo osvajaju treće mjesto. Kako smo saznali, junak kod izvođenja jedanaesteraca bio je Ajdin Delibašić, koji je odbranio tri jedanaesterca i tako doprinio osvajanju trećeg mjesta.

Dakle, bilans Fortune su dva druga i jedno treće mjesto, što je veoma dobar i zapažen nastup dječaka Fortune na jakom turniru u Austriji. Iz Fortune kažu da je turnir organizovan na jako kvalitetan način, gledali su odlične utakmica, poteze i prelijepe golove. Iz Fortune koriste priliku da se zahvale i svojim domaćinima, Semir Tiha Tihić  i njegovoj porodici, koji su im svojim prisustvom tokom cijelog turnira olakšali i uljepšali boravak u gradu Judenburg i zemlji Austriji.

-Posebno se zahvaljujem roditeljima naših dječaka, bez kojih sve ovo ne bi bilo izvodljivo. Takođe se zahvaljujem i roditeljima koji su bila sa ekipom i delegacijom NK Fortuna Zenica u Austriji. Hvala sponzorima i prijateljima kluba koji su finansijski i na bilo koji drugi način podržali naš odlazak u Austriju. I na kraju, posebna zahvala ide svim našim Bosancima i Hercegovcima, koji žive u Judenburgu i okolini, koji su nam bili na usluzi za svaki vid pomoći i podrške. Bilo je lijepo biti prisutan na tribinama stadiona u Judenburgu, gdje se pjevalo „Bosnom behar probeharao“, navijalo se „Volim te Bosno“, „Ko ne skače mrzi Bosnu hej, hej, hej“, te navijanje i podršku za naš klub NK Fortunu. Zaista nosimo predivne i prelijepe utiske iz grada Judenburg -, kaže se na kraju izvještaja NK Fortuna Zenica.

E.Imamović; Foto NK Fortuna

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno