Info

FOTO: Djeca sa invaliditetom uživala u Sarajevu, ona i svi Zeničani zaslužuju funkcionalan zatvoreni bazen

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Djeca sa invaliditetom uživala u Sarajevu, ona i svi Zeničani zaslužuju funkcionalan zatvoreni bazen  – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Društvo pedagoga profesora fizičke kulture Zeničko-dobojskog kantona zajedno sa plivačkim klubom „Spid“ Sarajevo je organizovalo posjetu djece sa invaliditetom iz gradova ZDK Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Djeca s invaliditetom su uživala u čarima vode, na Olimpijskom bazenu u Sarajevu, a nakon toga su podjeljeni i novogodišnji paketići.

Šetnjom su mogli da uživaju u znamenitostima našeg glavnog grada, te da se zabavljaju i druže. Osobe s invaliditetom vole da se bave sportom uživaju u sportu, jer im je to jedini način socijalizacije, međusobnog druženja i upoznavanja. Kroz sport upoznaju druge gradove i mjesta.

Ovo je bila odlična prilika da se ukaže na potrebu adaptacije jedinog zatvorenog bazena u ZDK ili izgradnju novog. Jer je pomalo nevjerovatno da u cijelom ZDK nema zatvoreni bazen, istakao je Adnan Zaimović, profesor sporta i tjelesnog odgoja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno