Uncategorized

Foto: Diskusija o diskriminaciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Diskusija o diskriminaciji – Udruženje „Lotos“ je organizovalo javnu diskusiju na temu „Diskriminacija sa osvrtom na diskriminaciju nacionalnih manjina“.  Ovom prilikom su predstavnici različitih organizacija javno diskutovali o primjerima diskriminacije sa kojima se susreću kako kroz svoj rad tako i iz ličnih iskustava, a sa ciljem što boljeg razumijevanja i zajedničkog djelovanja radi zaštite od diskriminacije.

Osim toga, što je veoma važno, dogovoreno je zajedničko djelovanje kada je u pitanju ne samo zaštita od diskriminacije nego i u drugim područjima zaštite ljudskih prava. Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicama i učesnicima diskusije koji su svojim aktivnim učešćem doprinijeli da diskusija dovede do pozitivnih rezultata.

Prim.dr.spec.mr.sci. Aiša Smailbegović-Hadžihalilović, Odbor za međureligijsku saradnju, Centar za socijalni rad Zenica, Udruženje Budimo prijatelji, Forum građana, OU Reaktiv, Savez Udruženja slijepih građana Ze-do kantona, Udruženje slijepih građana Zenica…
Moderatorica diskusije bila je volonterka/pravnica Ivana Vasić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno