Biznis

Foto+video: desetine kamiona “zapelo” u Mittalu

desetine kamiona "zapelo" u Mittalu
desetine kamiona "zapelo" u Mittalu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto+video: desetine kamiona “zapelo” u Mittalu – Nekoliko desetina prijevoznika iz više država se nalazi danima u krugu zeničkog ArcelorMittala jer ne mogu dobiti papire da izvrše transport robe. Zbog problema sa papirologijom od srijede je usporen izlazak sa robom iz zeničke željezare.

Danas su predstavnici kompanije, u prisustvu policije, obavili razgovor sa vozačima, te su obećali rješavanje njihovog problema. Prema izjavama iz ArcelorMittala, radilo se se o grešci u kompjuterskom sistemu za evidenciju tereta i vozila.

-Imali smo neubičajeno velik broj narudžbi te da se rdi na otklanjanju greške u internom sistemu kako bi prijevoznici mogli krenuti ka odredištima. Također, svim vozačima koji već nekoliko dana čekaju potrebne papire osigurani su hrana i druge potrepštine. Kompanija ArcelorMittal jedan je od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini, te dnevno opskrbe desetine kamiona robom koja se izvozi iz BiH. Uvođenje novog računarskog sistema, zbog čega je nastao problem u izdavanju dokumentacije, je urađen kako bi se ubrzao čitav proces, kažu u AMZ.

Pogledajte video:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno