Biznis

FOTO: Delegacija iz Zenice u posjeti Istarskoj županiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Delegacija iz Zenice u posjeti Istarskoj županiji – U okviru projekta EU ProLocal, u periodu od 16. do 19. aprila predstavnici Grada Zenice, Jusuf Brkić i Agencije ZEDA, Sanel Ibrić, učestvovali su na studijskom putovanju Istarskoj županiji gdje su zajedno s još tridesetak predstavnika jedinica lokalne samouprave iz BiH imali priliku da posjete Centar za istraživanje materijala Istarske županije – METRIS (u sklopu Ustanove nalazi se i Tehnološki inkubator), Edukacijski gastronomski centar Istra, odnosno Agenciju za ruralni razvoj Istre (AZRRI), Istarsku razvojnu agenciju – IDA d.o.o.,Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije te Gradsku upravu Grada Labina i Poslovnu zonu Vinež.

Cilj posjete bila je razmjena znanja i iskustava po pitanju strateškog planiranja te upravljanja razvojem na lokalnom nivou, kao i učenje od pozitivnih primjera iz prakse IDA-e, tačnije o programima kreditiranja te razvoju poduzetničke potporne infrastrukture.
Naglasak je stavljen na projekte prekogranične saradnje koje je IDA provela tokom godina te na modele uspostave i upravljanja poslovnim zonama i poduzetničkim inkubatorima.

Ovo studijsko putovanje predstavnici Grada Zenice i Agencije ZEDA će iskoristiti kao odličan primjer i novo iskustvo koje će primijeniti u daljem radu i tokom unaprjeđenja Poslovne zone i Biznis inkubatora te unaprjeđenja rada s malim i srednjim preduzećima.

EU ProLocal je zajednčki program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Europske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke.

Ukupni budžet programa iznosi 13 miliona eura, od kojih 9 miliona eura financira Europska unija, a ostatak je osiguralo Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke. Program implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno