Zenica

FOTO: Daruj srcem – humanitarna večer

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Daruj srcem – humanitarna večer – Još jedan projekat Udruženja Daruj Srcem je uspješno završen. Naime, u prepunoj Sali BZK Preporoda u Zenici realizovana je humanitarna večer s ciljem prikupljanja sredstava za realizaciju projekta Daruj Srcem za osmijeh djeci Srebrenice.

Projekat je pokrenut od strane Čajdžinice kod Dabra i humanitarca Aldina Kajmakovića koji prikupljaju sredstva za kupovinu prehrambenih i higijenskih paketa a Udruženje Daruj Srcem za kupovinu minimalno 100 paketića za djecu Srebrenice i 50 paketića za učenike Osnovne škole u Dabravinama, opština Vareš.

Program su započeli članovi Udruženja Budimo prijatelji sa Bajkom na naš način i oduševili publiku sa divnom izvedbom. Jako emotivne životne priče i borbe, predstavile su i četiri divne dame: Enisa Zulović, majka, profesorica geografije, u borbi je protiv karcinoma. Enisa je predstavila i svoju knjigu „Bolest nije kraj“ . Naime, dok je slušao njenu borbu, jedan anonimni donator je kupio svih 50 primjeraka knjige, uzeo samo jednu a ostale vratio u prodaju kako bi omogućio i drugima da kupe i pomognu Enisi jer Enisa prodajom knjiga plaća mjesečnu terapiju koja nije nimalo jeftina.

Druga divna dama, bila je Ammara Šabić. Majka, književnica, autorica 5 knjiga i vodi borbu sa multipla sklerozom već godinama ali ja za nju imam tri riječi: Ammara je ŽENA, MAJKA, KRALJICA.
Amela Talić je jedna mlada ali borbena djevojka koja od rođenja ima dijagnozu cerebralne paralize. To Amelu nije sprječilo da postane i profesorica B/H/S jezika i književnosti ali da pronađe svoju srodnu dušu i ljubav kojom se toliko ponosi.

Ako imamo svoj cilj u životu i ako težimo ka njegovom ostvarenju, onda osim upornosti, želje, volje, snage,,potrebno je mnogo sabura.. na temu o saburu, govorila nam autorica knjige Ženo, ime ti je sabur, gospođa Zuhra Bajramović Halać, inače moja prijateljica s kojom provodim mnogo vremena i koja je upravo navedeni roman počela pisati nakon izlaska iz bolnice u kojoj je bila zbog teškog zdravstvenog stanja.

Sa dvije sevdalinke počastio nas je Tarik Hrustić. Hrustić Tariku je dijagnosticiran Downov sindrom, ali to nije prepreka da Tarik zapjeva kao i da osvoji 12 medalja u stolnom tenisu. Tarik ima i sestru Lamiju koja je također otpjevala sevdalinku uz pratnju orekstra GUD Filigran na čelu sa gospodinom Karan Melihom. Elma Je također solistica koja je uz pratnju navedenog orkestra počastila goste sevdalinkom.

Brat i sestra, Semir i Amina počastili su nas ilahijom i na taj način učinili ovo druženje još posebnijim.

„Na humanitarnom druženju uručili smo i zahvalnice prijateljima Udruženja, firmama, udruženjima,pojedincima.

Svaki donator je meni važan na poseban način. Svaki od njih daje od sebe najviše što ima. Osnovni cilj druzenja je bio da pokazimo društvu da ne postoji prepreka koju čvrsta volja..ljubav prema nečemu ne može prevazići. Ne postoji nijedna barijera osim one u glavi. Ne postoji riječ ne mogu..postoji neću.. jer sve možemo ako hoćemo i ako želimo.

Gosti su pokazali da mogu uprkos bolesti.. društvu koje n e ostavlja mnogo prostora za kreativnost. U društvu u kojem je mnogo pesimizma, pronađimo razlog da budemo optimistični.

Kroz petogodišnji humanitarni rad nailazila sam na različitosti. Na one koji imaju malo ali su sretni i zadovoljni do onih koji imaju mnogo više ali su uvijek nesretni. Nije stvar u imanju ili nemanju.stvar je u nama i koliko smo mi zadovoljni onim sto imamo.“ – izjavila je Irnesa R. Tahić, predsjednica Udruženja „Daruj Srcem“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno