Biznis

Foto: Dani organske proizvodnje u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici otvoreni „Dani organske proizvodnje“ – Danas su u Zenici, na Trgu Alije Izetbegovića, otvoreni „Dani organske proizvodnje“, koji će trajati dva dana, 15. i 16. septembra 2015.godine. Ovaj izložbeno-prodajni sajam otvorio je gospodin Sead Herceg, predsjednik Saveza udruženja organske proizvodnje FBiH, koji je u svome obraćanju, između ostalog, kazao da vladajuće strukture trebaju prepoznati kvalitet organske proizvodnje, te učiniti sve da naši proizvodi idu van Bosne i Hercegovine.

Inače, 9. sajam je započeo juče u Visokom, a nakon Zenice obići će još Travnik (17.9.) i Bugojno (18.9.2015.godine). Na sajmu izlaže 30-ak izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine sa oko 150 organskih proizvoda. Zahvalnica za postignute rezultate u organskoj proizvodnji pripala je firmi BIM KURTOVIĆ, a „Zlatna korpa organskih proizvoda” dodjeljena je gradonačelniku Zenice, gospodinu Husejinu Smajloviću, koju je preuzela predstavnica Grada Zenice. Sajam se održava u sklopu Regionalnog sajma poljoprivrede i ekoturizma „Zlatna jesen”, a u organizaciji Saveza udruženja organske proizvodnje FBiH i SBK.

Prvenstveni cilj ovih aktivnosti jeste da poveže organsku proizvodnju s kupcima, proizvođačima i svakako s donosiocima odluka, to jest s lokalnim kantonalnim i federalnim vlastima, kako bi im predstavili da organska proizvodnja ima veoma veliku ulogu u razvoju ruralnih područja, opstanka ljudi na tim područjima, i stvaranje nove vrijednosti u ekonomskom smislu, te da se predstavi cjelokupna slika prirodnih bogatstava i atrakcija Bosne i Hercegovine. Dani organske proizvodnje su postale prepoznatljive manifestacije, jer se redovno organizuju već devetu godinu na prostorima Federacije, a svakako i sajamske manifestacije postaju zaštitni brend općina i gradova u kojima se organizuju.

E.Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 15. Septembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno