Zenica

FOTO: Danas su prvačići iz Crkvica nekoliko sati bili uniformisani saobraćajni policajci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas (četvrtak) u Osnovnoj školi “Mak Dizdar” Zenica u okviru nastavne jedinice ” Moja okolina” sa I-d i I-e razredom i učiteljicama Sumejom Džafo i Dženitom Dedić, održana je praktična nastava i vježba na temu saobraćaja. Kako je navedena populacija učenika i najugroženija u saobraćaju, RPZ (Rad policije u zajednici) policijska službenica PS Crkvice Amela Delibašić,  ovaj put kao saobraćajni policajac djeci na najljepši način približila temu saobraćaja kroz praktičnu vježbu na prostoru ispred škole u okviru koje su učenici ponovili glavne elemente saobraćaja koji su predviđeni gradivo, a kako bi pravilno postupali krećući se površinama te usvojili određena znanja.

Na edukativnoj vježbi obrađene su teme i pojmovi: trotoara, pješački prijelaz, semafor, saobraćajni znaci, prijevoza sredstva, učesnici u saobraćaju.Također pojedini učenici su imali priliku da obuku uniforme saobraćajnih školskih patrola koja im je obezbijedila policijska stanica Crkvice, te, su se, bar na trenutak stavili u ulogu saobraćajnog policajca i doživljeli lijepo iskustvo.

Ovo je divan primjer kako zenička policija, konkretno policijska stanica Crkvice, komandir Miroslav Rosić, i RPZ policijska službenica Amela Delibašić po ko zna koji put svojim radom, profesionalnošću i prije svega ličnim entuzijazmom stvaraju pozitivan ambijent i jačaju povjerenje učenika i građana u policiju. Čestitke i direktorici Osnovne škole ” Mak Dizdar” Ameli Numanović koja je otvorena za nove ideje. Ovo je jedan lijep primjer saradnje škole i lokalne zajednice, kao primjer za stvaranje sigurnijeg ambijenta za život.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno