Biznis

Foto: Dan zdravlja i zaštite u ArcelorMittalu Zenica – otvoren Trening centar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Dan zdravlja i zaštite u ArcelorMittalu Zenica – otvoren Trening centar- Svake godine kompanija ArcelorMittal obilježava 28. april, “Dan zdravlja i zaštite”, nizom aktivnosti vezanih za povećanje svjesnosti o zaštiti na radu i očuvanju zdravlja.

“ArcelorMittal Zenica kontinuirano radi na unapređenju i poboljšanju zaštite na radu unutar svih svojih pogona, kako bi ostvarila svoj krajnji cilj – nula povreda na radu. Primjena Korporativnih pravila o Zdravlju i zaštiti, Standarda za prevenciju fatalnih nesreća, projekta “SS”, (koji podrazumijeva organizaciju urednosti i čistoće u pogonima), ali prije svega konstantna obuka upostenika i izvođača radova u kompaniji o zaštiti na radu, bio je i ostaje prvi prioritet u ArcelorMittal Zenica na putu za dostizanje tog cilja.”

U svrhu što uspješnijeg sprovođenja praktične obuke iz raznih segmenata zaštite na radu, u kompaniji ArcelorMittal Zenica danas je otvoren specijalizirani Trening centar. U ovom centru će se izvoditi praktične vježbe, simulirati određene situacije koje se mogu desiti u proizvodnim pogonima i demonstrirati pravilna primjena zaštitne opreme i propisa, a sve u cilju što bolje spremnosti svih uposlenih da svoje svakodnevne poslove obavljaju bez ijedne povrede.

Na današnjem svečanom otvaranju Centra prezentirano je kako se vrši obuka iz oblasti rada na visini, rada u prostorima ograničenog kretanja, koje procedure se moraju poštovati u rukovanju električnom opremom, te kako se upotrebljava oprema za gašenje požara.

Otvaranju Centra je, osim menadžmenta kompanije ArcelorMittal Zenica, prisustvovalo preko 40 studenata i profesora Univerziteta u Zenici, te predstavnici firmi izvodača.

Bila je ovo i prilika za dodjelu priznanja najboljim. Department Koksara proglašen je najboljem u oblasti Zdravlja i Zaštite u 2015. godini, za ostvarene značajne rezultate i postignuća u zaštiti na radu s ciljem smanjenja broja i intenziteta ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i drugih bolesti u vezi s radom.

Isto takvo priznanje dobila je zenička firma ITC, koja je bila najbolja među ugovarateljima, a Department Čeličana je bio najbolji u implementaciji projekta “SS” i čistoći.

Generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica Biju Nair je istakao da je Zaštita na radu kultura koja se treba razvijati u svim kompanijama.

“Rizik postoji svuda u životu, a pogotovo u ovako jednoj industriji koja je puna rizika, ali ono što radimo jeste da unaprijed analiziramo rizike i preduzimamo određene mjere. Naš plan za budućnost je razviti strategiju koja će dovesti do nula povreda i ovaj trening centar pružit će mogućnost da se radnici i praktično obuče u ovoj oblasti”, istakao je Biju Nair i dodao da je cilj ove kompanije da u Univerzitetu pronađu partnera sa kojima će dijeliti ova iskustva. (SportZDK)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno