Zenica

FOTO: Dan planete Zemlje, obdanište Sindibad

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dan planete Zemlje, obdanište Sindibad- Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, tim projekta”Eko izazov-Učinimo svoju zemlju još ljepšom” u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH i Američkom trgovinskom komorom AmChan odlučio je nagraditi vrijedne timove širom naše zemlje sadnicama koje su zasađene na površinama koje se uređuju.

Ova akcija sadnja drveća pod nazivom “100 timova jedna misija” provodi se na 100 lokacija širom Bosne i Hercegovine, a aktivnost sadnje u našem gradu ZENICI, provodi obdanište Sindibad.
Projekat “Eko izazov-Učinimo svoju zemlju još ljepšom” pokrenut je 2020 godine sa ciljem obilježavanja 25 godina mira u BiH, te povećanje ekološke svijesti kroz realizaciju aktivnosti čišćenja, uređenja zemljišta i sadnje drveća u lokalnim zajednicama.
MOTIV zbog kojeg se naše obdanište priključilo ovom projektu: U ovoj zemlji 100 godina mira u kontinuitetu ne može rane opravdati i kako onda da se ne priključio nečemu tako simboličnom kao što je obilježavanje 25 godina mira kroz zasad 100 sadnica.

 

Djeca ove naše lijepe Zemlje imaju pravo na Bosnu i Hercegovinu kao cjelovitu, mirnu, lijepu, čistu i zdravu sve dok je ovoga svijeta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno