Zenica

Foto: Dan nezavisnosti obilježen u BNP-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Dan nezavisnosti obilježen u BNP-u – Svečanom akademijom u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici je obilježen je 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Organizator manifestacije je Skupština Zeničko-dobojskog kantona.

Himnu BiH su izveli članovi Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice, te učenici i profesori Osnovne i Srednje muzičke škole, a zvanicama i gostima se obratila predsjedavajuća Skupštine ZDK, Draženka Subašić.

– Ovaj dan znači i kontinuitet državotvornosti Bosne i Hercegovine, koja postoji više od 1.000 godina. Referendumskom voljom građana 29. februara i 1. marta 1992. godine definisana je državnost BiH i tada su se građani svojom slobodnom voljom odlučili da BiH dobije status nezavisne i slobodne države. Građani su se opredijelili za građansku BiH u kojoj smo svi ravnopravni – podsjetila je Subašić.

Na manifestaciji su čitani i tekstovi posvećeni Bosni i Hercegovini, a koje je govorio Nusmir Muharemović, glumac zeničkog BNP-a, te muzičke numere koje su izvodili članovi Kamernog simfonijskog orkestra, profesori i učenici Osnovne i Srednje muzičke škole, te hor Druge gimnazije iz Zenice.  U foajeu pozorišta postavljena je izložba likovne kolonije povodom Dana nezavisnosti.

 

Više na

Posted by Zenicablog on 29. Februar 2016



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno