Zenica

FOTO: Dan Armije RBIH u OŠ “Arnauti”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dan Armije RBIH u JUOŠ “Arnauti” obilježen je na jedan zaista poseban način. Obilježavanje ovog važnog dana realizovan je kroz tri različite aktivnosti. Prva aktivnost je bila druženje naših učenika sa pripadnicima Armije RBIH, našim herojima, koji su dali ogroman doprinos u odbrani naše jedine nam Domovine. Svoja ratna iskustva sa učenicima podijelili su: Mulić Mustafa (Zlatni ljiljan), Brkić Asim ,Vardo Hadis, Arnaut Zakir, Šabić Mevludin. Učenici su imali mnogo pitanja za naše goste, koja su ovi s radošću odgovarali.

Druga aktivnost je bila izložba predmeta koji su korišteni u ratnom periodu u svakodnevnom životu. Izložbu su realiziovali učenici sa svojim razrednicima. I pri ovoj aktivnosti pokazan je veliki interes za izložbene predmete i njihovu namjenu.

Nakon ove dvije aktivnosti, druženja i prisjećanja na formiranje Armije RBiH, učenici i nastavnici su posjetili Šehidska mezarja i Šehidsku česmu. Fatihom i prigodnim predavanjima o našim šehidima i njihovoj žrtvi odali smo počast hrabrim borcima Armije RBIH.

Direktor škole, gospodin Mahir Arnaut, dao je izjavu za naš portal. “Kroz ove tri aktivnosti zaokružili smo obilježavanje ovog važnog  datuma za našu domovinu. Potreba za stvaranjem kulture sjećanja, naročito kod ovih mladih generacija, je naša obaveza i naša dužnost.”

Jedna od koordinatorica ovog projekta obilježavanja Dana Armije RBIH, pedagogica Nedžmudina Spahić- Muslić, je također dala izjavu za naš portal.

“Ono što nismo mogli predvidjeti a na što smo veoma ponosni je i ta povratna informacija od strane učenika. Naime, učenici su odlično reagovali na ovaj historijsko- kulturni čas, ali i na religijski diskurs kojim je bila prožeta treća aktivnost, tj. posjeta mezarlucima i Šehidskoj česmi.”

Ovo nije prvi put da se obilježava ovaj dan, ali je sigurno značajan pomak i napredak u odnosu na neke prošle godine. Nadamo se da će ovo biti dobar primjer svim budućim aktivnostima kako se sa malo truda mogu uraditi velike i značajne stvari.

Donosimo vam i foto galeriju obilježavanja 15. april- Dana Armije RBiH.

JU OŠ “Arnauti”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno