Zenica

Foto: Cvijeće za Dan nezavisnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Cvijeće na Kamenom spavaču za Dan nezavisnosti – U organizaciji Komisije za obilježavanje značajnih datuma Grada Zenica i Lokalnog omladinskog vijeća u Zenici je obilježen Dan nezavisnosti BiH. Cvijeće na Centralnom spomen obilježju “Kameni spavač” su položile delegacije Grada, Skupštine ZDK, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Udruženja boraca NOR-a i UBNOAR-a ZDK, Parlamenta FBiH i Patriotske lige Zenica.

Potom je cvijeće položeno i na partizanskom spomeniku “Papirna”. Predstavnik boračkih udruženja Zenice Amir Radončić iskazao je nezadovoljstvo što jedan od najbitnijih praznika u istoriji domovine obilježava skroman broj učesnika, uglavnom članovi delegacija koje su položile cvijeće.

Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica (LOV) je pokrenulo inicijativu “Domovina u srcu”, kojom želi da se u programima rada školskih ustanova (osnovne i srednje škole i fakulteti) kroz nastavne i vannastavne aktivnosti značajnije posveti pažnja razvijanju državnog patriotizma, te da se u najskorije vrijeme na ulazima u objekte škola i fakulteta obavezno postave novi jarboli sa državnom zastavom Bosne i Hercegovine.

 

Više na

Posted by Zenicablog on 1. Mart 2016



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno