Zenica

FOTO: Članovi NVO 3P očistili izletište Sebuje i plato MZ Babino

U okviru projekta “Naš otpad – naša obaveza” podržanog od strane UNDP Accelerator Laba u BiH i Grada Zenica danas sa početkom u 11:00 sati održana je prva eko akcija u MZ Babino. Vrijedni  članovi očistili su plato oko O.Š. “Hamza Humo” te dio izletišta Sebuje.

Nakon završetka eko akcije svim izletnicima simbolično su  podjeljene vreće za smeće koji su upoznati  sa aktivnostima uz napomenu da smeće iza sebe pokupe i ponesu do prvog kontejnera. Svi izletnici i prolaznici sa oduševljenjem su pozdravili i pridružili se akciji.

Nakon akcije za vrijedne aktiviste obezbjeđen je ručak uz osvježenje gdje je nastavljeno druženje. „Zahvaljujemo se svim učesnicima današnje akcije, predsjedniku MZ Babino na podršci kao i maloj grupici na pripremi druženja. Uskoro slijedi druga od planiranih 5 eko akcija“ poručuju iz NVO 3P.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: