PERO Zenica
Info

FOTO: članovi GSS Zenica učestvovali u združenoj vježbi “Smetovi 2017.” na Bjelašnici

FOTO: članovi GSS Zenica učestvovali u združenoj vježbi “Smetovi 2017.” na Bjelašnici – Gorska Služba Spasavanja Zenica zajedno sa Oružanim Snagama BiH, FUCZ, kao i sa GSS stanicama Sarajevo, Visoko, Foča i Jahorina učestvovala u pokaznoj vježbi “SMETOVI 2017”. Vježba je izvedena na lokalitetu Bjelašnice.

U vježbi su angažovana tri helikoptera OS BiH. Cilj vježbe je bio da se učvrsti saradnja i koordinacija u djelovanju svih službi spasavanja. U veoma teškim uslovima učesnici vjezbe su helikopterima iz vojne baze Rajlovac prebačeni na lokalitet Bjelašnice gdje su uspješno izveli iskrcavanje i “repeling”, te pristupili zbrinjavanju i evakuaciji unesrećenih.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...