Kultura

FOTO: Članovi Galerije „Preporod“ Zenica učestvovali na 2. Internacionalnoj likovnoj koloniji „Od Dubrovačkih dana do Kulina bana“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Galerije „Preporod“ Zenica učestvovali su na 2. Internacionalnoj likovnoj koloniji „Od Dubrovačkih dana do Kulina bana“. Organizator likovne kolonije je BZK“Preporod“ Dubrovnik. Na likovnoj koloniji, pored umjetnika iz Dubrovnika, učestvovalo je šest članova Galerije „Preporod“ Zenica – Amna Sofić, Nejira Serdarević, Paša Begović, Aida Hodžić Pašalić, Hazim Talić i Asim Goralija.

Članovi su na zadanu temu radili/slikali različitim tehnikama od akrila na platnu, slikanja na staklu, izrade slika filcanjem vune i tehnikom decuopage. Sama tematika likovne kolonije povezala je Dubrovnik i Bosnu i Hercegovinu, što je dalo veliku širinu u umjetničkom prikazu historije. Likovnoj koloniji pridružili su se i učenice iz osnovne škole, koje su zajedno s umjetnicima prikazali svoje viđenje Dubrovnika i Bosne i Hercegovine.

Likovna kolonija realizovala se 19.11. i 20.11.2021.godine u Dubrovniku ,u hotelu „Lero“ .

Po završetku likovne kolonije, BZK“Preporod“ Dubrovnik, isti dan organizovao je „Bosansko veče“ uz promociju bosanskih slatkih i slanih jela, koja su pripremila članice BZK“Preporoda“ Dubrovnik. Uz interpretaciju poznatih pjesama, hor „Behar „ iz Goražda upotpunio je atmosferu druženja Bošnjaka i prijatelja iz Dubrovnika. Tom prilikom upriličena je posjeta izloženim slikama, nastalih na likovnoj koloniji, zvanicama i gostima, koji su prisustvovali „Bosanskoj večeri“ .

Po završetku rada likovne kolonije BZK“Preporod“ Dubrovnik će u narednom periodu postaviti izložbu radova nastalih na dvije likovnoj koloniji.

P R E D S J E D N I C A Galerije „Preporod“ Zenica Amna Sofić, prof.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno