Nesreće

FOTO: Četiri Zagrepčanke u nesreći na M17 kod Nemile zadobile teške povrede, podvrgnute operativnim zahvatima, majka prebačena u Sarajevo

FOTO: Četiri Zagrepčanke u nesreći na M17 kod Nemile zadobile teške povrede, podvrgnute operativnim zahvatima, majka prebačena u Sarajevo –  Četiri ženske osobe nalazile su se u “Opelu” zagrebačkih registarskih oznaka (ZG7554GA), koji je oko 19.10 sati udario u podzidu na magistralnom putu M17 nedaleko od Nemile, potvrdio je dežurni operativni MUP-a ZDK za Zenicablog.

Kako saznaje naš portal, sve četiri povrijeđene osobe iz vozila zadobile su teške višestruke i otvorene prijelome. Majka i tri kćerke prebačene su sa dva vozila hitne pomoći u Zenicu, a nakon zbrinjavanja majka je prebačena zbog karaktera povreda u klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS). Tri njene kćerke imaju također teške povrede i višestruke otvorene prijelome i predstoje im operativni zahvati u KBZ tokom večeri i noći. U saobraćajci, potvrđeno je,  nije bilo drugih vozila učesnika. Saobraćaj se tokom uviđaja odvijao jednom trakom, a policija je regulisala saobraćaj. Foto: A. A. za ZB.

 

loading...