Ostali sportovi

FOTO: Četiri medalje za tekvando klub Zenica na Jastreb openu u Zagrebu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Četiri medalje za tekvando klub Zenica na Jastreb openu u Zagrebu – Jučer je Tekvando klub Zenica nastupio na otvorenom prvenstvu Jastreb Open, u Zagrebu.

Na turniru je učestvovalo oko 1.000 takmičara, iz sedam država i 78 klubova. Ovo je bio jedan od najjačih i najbrojnijih turnira ovog karaktera na Balkanu.

-Možemo se pohvaliti da je naš klub jedini iz Zenice koji je uzeo učešće na ovom turniru. Što se tiče naših takmičara, od ukupno njih osam koji su nastupali, četvero njih se okitilo medaljama i to: Tarik Valentić 1. mjesto; Elvedin Džanan 2. mjesto; Davud Omeragić 2. mjesto i Ena Beganović 3. mjesto. Više nego odličan rezultat za naše članove, a u budućnosti očekujemo još više medalja, kazali su iz kluba.

Specijalni gosti turnira u Zagrebu su Muhamed Kahrimanović i Edin Kajević – Kaja koji su izveli show program…

Također specijalni gost je bio i Korejanac Kang Shin – Chul, jedan od najvećih taekwodno majstora svih vremana, koji je najveće uspjehe postigao kao glavni trener iranske taekwondo reprezentacije, koju je doveo na vrh svijeta. Bio je i selektor koreanske reprezentacije na 1. azijskom prvenstvu u takwondou. Na seminarima diljem svijeta svake godine okuplja stotine takmičara koje obučava u sportskoj borbi i tehnici preferirajući taekwondo kao način života i drevnu koreansku vještinu. Jedan je od najboljih taekwondo majstora i trenera svijeta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno