Ostali sportovi

FOTO: Četiri medalje za karatiste Čelika na drugom karate kupu “Baščaršija Sarajevo 2020”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Četiri medalje za karatiste Čelika na drugom karate kupu “Baščaršija Sarajevo 2020” – Protekle nedjelje, 23.02.2020. godine  u Sarajevu je održan drugi karate kup „Baščaršija Sarajevo 2020“.

U odličnoj organizaciji Karate kluba Baščaršija i prelijepoj atmosferi održan je veoma jak turnir, na kojem je uzelo učešće četiri zemlje sa 67 klubova sa oko  1000 takmičara, saopštavaju iz karate kluba (KK) Čelik.

-Karate klub Čelik je ponovo zablistao sa osvojenih četiri medalje, javio nam je trener u KK Čelik, Marijo Zakić.

Sanin Orlić je opet zlatni, u seniorskoj konkurenciji u katama, u punom jeku priprema za Balkansko prvenstvo u Beogradu.

-Džejna Džaferbegović je u veoma jakoj konkurenciji u Open seniorke (apsolutnoj kategoriji), zablistala pokazavši veliko srce i hrabrost i sa dvije pobjede plasirala se u finale, da bi tamo pri neriješenom rezultatu, na izglasavanje sudija, izgubila i osvojila srebrnu medalju i novčani bon u vrijednosti od 100 KM.

Džejna pokazuje da je u velikoj formi pred odlazak na Balkansko prvenstvo u Beogradu -, kaže njen trener Marijo Zakić.

Emina Šaćirbegović u  kategoriji juniorki +59 kg u prvom kolu savladala aktuelnu prvakinju BiH u toj kategoriji, te nastavila niz dobrih borbi i plasiravši se u finale gdje je izgubila također na izglasavanje sudija tako se na kraju morala zadovoljiti srebrenom medaljom.

Berina Porča u svom prvom takmicenju osvaja bronzanu medalju.

Naredni turnir gdje karatisti Čelika učestvuju je u Tuzli sljedeće sedmice, kažu iz KK Čelik.

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno