Nogomet

FOTO: Četiri gola Durmiša za šestu uzastopnu pobjedu NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su u okviru Kupa ZDK na Bilinom polju dočekali ekipu Fortune iz Zenice, te očekivano slavili visoku pobjedu rezultatom 9:0, te su tako upisali i šestu vezanu pobjedu, kako je tim preuzeo mladi trener Armin Duvnjak.

Fortuna, inače klub koji se takmiči u Kantonalnoj ligi ZDK, prošle dvije sezone igrala je finale Kupa ZDK, a prošle su sezone zanimljivo iz pomenutog Kupa izbacili upravo Čelik.

Ipak danas od početka utakmice, pred oko 400 gledalaca vidjelo se da su crno-crveni znatno kvalitetnija ekipa, a to su demonstrirali već u prvom poluvremenu. Već u 8. minuti 1:0 za Čelik, a strijelac je s bijele tačke Sulejman Salkić, isti igrač u 13. minuti nakon udarca sa više od 20 metara postiže svoj drugi gol za 2:0. Na novi gol se čekalo još samo jednu minutu, a strijelac je sjajno udarcem vanjskim dijelom kopačke sa oko 10 metara iskosa bio mladi Durmiš za 3:0. Isti igrač u 16. minuti postiže novi gol za 4:0, dok je prvo poluvrijeme zaključeno golom Eldara Sivca za 5:0.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, gosti su se branili, a Čelik je napadao i pokušavao postići još nekoliko golova. Vrijedi istaći i da su gosti nekoliko puta sjajno zaprijetili, ali je odličan na golu Čelika bio mladi Durmo, kojeg je kasnije zamijenio također mladi golman Mlačo. U drugom poluvremenu u igru je ušao i iskusni Isaković, koji je zanimljivo igrao u napadu, a već u prvom kontaktu s loptom postiže gol u 53. minuti za 6:0. Nastavili su se napadi Zeničana, novi gol za 7:0 u 60. minuti postiže Durmiš, a u 70. minuti danas odličan postiže svoj četvrti gol za uvjerljivih 8:0 za Čelik.

Do kraja Isaković je postigao još jedan gol, te je meč okončan uvjerljivom pobjedom Čelika rezultatom 9:0, koji se tako plasirao u 3. kolo Kupa ZDK, te im je cilj ove sezone otići što dalje u ovom takmičenju i možda poslije ugostiti nekog člana Premijer lige u okviru Kupa BiH.

Autor: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno