Zenica

FOTO: Centar za mlade INPUT – edukativna radionica o štetnosti nargile

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Centar za mlade INPUT – edukativna radionica o štetnosti nargile – Centar za mlade INPUT je danas organizovao edukativnu radionicu o štetnosti korištenja nargile za razrednike, pedagoge i predstavnike Vijeća roditelja u okviru projekta smanjenja faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH, koje podržava vlada Švicarske i Svjetska banka, a sprovodi Federalno ministarstvo zdravstva.

Radionicu su vodili doktorica socijalne medicine Elma Kuduzović i dr.sci. Nino Hasanica, predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. Cilj ove radionice je bio informisati nastavno osoblje i roditelje o štetnosti nargile kako bi oni mogli održati isto predavanje svojim učenicima, u sklopu časa odjeljenske zajednice. Prisutni su imali priliku da čuju podatke o štetnosti nargile, njenom sastavu i načinu (ne)održavanja iste. Nastavnici su konstatovali da je vrlo bitno da se korištenje nargile zakonski reguliše, da se zabrani maloljetnicima i da se roditeli i djeca informišu o štetnosti. Na sastanku je potpisana i peticija da se nargila barovi uklone od neposredne blizine škola.

Svjesni da je nargila postala trend među mladima i da im uveliko narušava zdravlje i stvara ovisnost, Centar za mlade INPUT će organizovati niz aktivnosti u cilju smanjenja korištenja nargile.

Dalje aktivnosti projekta će biti usmjerene ka djeci i informisanju djece i mladih o štetnosti nargile, upućivanje inicijative Gradskom vijeću Zenice o zabrani korištenja nargile maloljetnicima kao i peticija kojom bi se uklonili nargila barovi iz užeg kruga škola.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno