Nogomet

FOTO: Čelik u subotu dočekuje Zrinjski – Odigrati dobro i nadati se pobjedi protiv aktuelnog prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Čelik u subotu dočekuje Zrinjski – Odigrati dobro i nadati se pobjedi protiv aktuelnog prvaka – U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je subotnja utakmica 31.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine (9.kolo trećeg kruga prvenstva). Inače, sve utakmice 31. kola Premijer lige BiH odigrat će se u subotu 11.5. 2019.godine od 17 sati.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili Asim Hrnjić, pomoćni trener u NK Čelik i Ševko Okić, nogometaš Čelika, a moderator je bio Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik. Ove subote  Zeničani će na Bilinom polju dočekati aktuelnog prvaka, mostarski Zrinjski, a ako žele da obraduju svoje navijače onda moraju probati osvojiti tri boda. To naravno neće biti lako, jer je protivnik favorit i veoma kvalitetan tim.

-Čeka nas teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe koja ima dosta kvalitetnih igrača. Moramo biti odgovorni i čvrsti, trebamo osujetiti njihove dobre strane i da iz subotnjeg meča izađemo kao pobjednici i obradujemo svoje navijače -, kazao je Hrnjić. Za utakmicu protiv Zrinjskog u ekipu se vraćaju trojica posuđenih igrača (golman Pavlović, Hodžić i Lelić, nap.a.), koji nisu mogli igrati protiv Sarajeva, vraća se u tim i Okoli. Nedostajat će povrijeđeni Miletić i Vardo, te kartonirani Jurina. Hrnjić je nagovjestio da će biti određenih promjena u odnosu na prethodne utakmice:

-Imamo danas još jedan trening, pa ćemo odlučiti ko će sutra biti u konkurenciji za ekipu. Moguće je da bude promjena u zadnjoj liniji, teško nam je nadomjestiti ovu povredu Miletića, koji je bio iskusniji nego Vrhovac i Ćubara, koji su ispod 21. Godine. Mislim da je povreda Miletića jedan od razloga nešto lošijih igara u zadnje vrijeme, posebno kada je u pitanju odbrana -, zaključio je trener Hrnjić.

Ofanzivac Ševko Okić najavljuje bolju igru ekipe:

-Sigurno da nas čeka jedna teška utakmica protiv dobrog protivnika. Nastojat ćemo što bolje odigrati i probati doći do tri boda da obradujemo naše navijače. Respekt aktuelnom prvaku Zrinjskom, ali mi smo kući dobra ekipa i nadamo se da ćemo slaviti u ovom otvorenom susretu -, kazao je, ukratko, Okić.

Utakmica  NK Čelik – HŠK Zrinjski igra se u subotu na stadionu Bilino polje u 17 sati.  Glavni sudija će biti Admir Šehović (Sarajevo), pomoćnici A1 Damir Lazić (Brčko), A2 Amir Kadić (Sarajevo), delegat Haris Idrizović (Konjic), posmatrač suđenja Vlado Liščinski (Prijedor).

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno