Nogomet

FOTO: Čelik u sjajnoj atmosferi golom Mahmutovića savladao Mošćanicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Čelik u sjajnoj atmosferi golom Mahmutovića savladao Mošćanicu- Ovog vikenda na rasporedu su bile utakmice 7. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar”. Posljednja utakmica, ujedno i historijska za ovaj rang prvi put pod reflektorima odigrana je na Bilinom polju između Čelika i Mošćanice. Pobjedu je pred oko 2000 gledalaca slavila ekipa Čelika rezultatom 1:0.

Zeničani su u ovaj meč ušli slavljenički budući da su slavili 50 godina od osvajanja Mitropa Cupa. U povodu toga, legendama kluba Mati Gavranu i Fikretu Brdareviću uručene su posebne zahvalnice, a na poluvremenu je napravljen i vatromet u čast ovog jubileja.

Zeničani su od početka utakmice atakovali prema golu gostiju iz Sarajeva, ali Žuna, Mahmutović i Popović nisu bili koncentrirani u završnici. U 31. minuti lijepa akcija Čelika, Popović je ubacio iz auta, a Žuna majstorski iza leđa asistirao Mahmutoviću, koji glavom sa sedam metara pogađa za 1:0 i vodstvo domaćina, to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme šokantno je krenulo za domaće, budući da je na poluvremenu u tunelu, gdje je bio prisutan i glavni sudija Semir Balić, a nakon svađe sa svojim suigraćem odnosno pomoćnim trenerom Adisom Nurkovićem, stoper Aladin Isaković dobio crveni karton, tako da su crno-crveni u nastavak utakmice ušli sa 10 igrača. I sa igračem manje Čelik je imao nekoliko šansi, preko Varde i Kolića, ali golman gostiju je sjajno intervenisao. U 62. minuti gostima je poništen gol zbog ofsajda, a nekoliko minuta kasnije propuštaju veliku šansu preko Hadžića. U 70. minuti sjajno za domaće šutira i rezervista Smajić, malo iznad gola. Igralo se u drugom poluvremenu, gosti su pokušavali da iskoriste igrača više, dok su domaćini pokušavali da s drugim golom u mreži gostiju riješe meč. Ipak do kraja utakmice nije bilo golova, te je utakmica završena minimalnom pobjedom Čelika 1:0.

Čelik je današnjom pobjedom sa 14 bodova izbio na treće mjesto na tabeli i nema sumnje da se očekuje veoma uzbudljiva sezona u ovom rangu takmičenja, gdje nekoliko ekipa ima ambicije da osvoji prvo mjesto.

NK Čelik: Durmo, Šabić, Isaković, Sivac, Popović, Salkić, Žuna, Vardo, Durmiš, Kolić i Mahmutović. Trener:Pavle Skočibušić.

FK Mošćanica:Karačić, Čimić, Halilović, Mahmutović, Hasančić, Semić, Sejnar, Hadžić, Kamenjaš, Omeragić i Inajetović. Trener:Ermin Poturak.

Autor: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno