Nogomet

FOTO: Čelik u novim dresovima protiv Sarajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Čelik u novim dresovima protiv Sarajeva- Subota: NK Čelik – FK Sarajevo u 17,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije.
Povod za press bilo je predstavljanje novih dresova u kojima će od sada nastupati nogometaši Čelika, te derbi utakmica 3.kola prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017 u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Sarajevo iz istoimenog grada.

Prisutnim novinarima obratili su se Kemal Alispahić, šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik, te Ante Hrkač i Danijal Brković, nogometaši Čelika. Moderator na pressu bila je PR NK Čelik Melisa Ahmetspahić.

Prije glavnog dijela pressa pred subotnju utakmicu Čelik-Sarajevo održana je prezentacija novih dresova, koje su nosili mladi igrači Čelika, Amar i Tarik, a potpisan je i ugovor između modnog kreatora Hajrulahovića (HAAD-a) i predstavnika Čelika.

Naime, NK Čelik će u nastavku sezone nastupati u sportskoj opremi bh.modnog kreatora Adnana Hajrulahovića “HAAD-a”, koji je kreirao nove dresove za zeničkog premijerligaša, a svoju „premijeru“ dresovi će imati u trećem kolu, kada ekipa iz Zenice na svom terenu dočekuje ekipu FK Sarajevo. Na pitanje gdje će se moći nabaviti novi dresovi i kolika će biti njihova cijena Hajrulahović kaže:

„Prodaja dresova i njihova cijena bit će dostupna brzo, plan je da napravimo Fan Shop, koji do sada nije bio. Cijena dresa će biti prihvatljiva za svačiji džep, a preko oficijelne facebook stranice HAAD-a moći će se saznati svi podaci o dresu“, zaključio je Hajrulahović.

Šef stručnog štaba, Kemal Alispahić pred subotnju utakmicu ističe da je Sarajevo velika i organizovana ekipa, imaju dobar i respektabilan sastav, čak i za prostor bivše nam zemlje. Iz godine u godinu dovode dobre igrače i stalno idu na duplu krunu u takmičenjima. Imaju savjesnog trenera Almira Hurtića.

Alispahić je zadovoljan pomacima u igri Čelika, ali je svjestan oscilacija u toku utakmice, jer je dosta toga u pripremama preskočeno zbog kratkoće vremena za pripreme, a što se i vidjelo u protekle dvije utakmice, sa Metalleghe-om u Zenici i protiv Radnika u Bijeljini. Posebno ističe napredak u igri od utakmice sa Metallege-om za 300 posto, kako reče. U vezi sastava Alispahić kaže da je siguran za nastup 8 nogometaša, a da će ostalo znati nakon dva treninga do utakmice.

Što se tiče zdravstvenog biltena glavni trener Čelika kaže da će Salčinović sigurno propustiti utakmicu, upitan je i Jusić. Hećo i Hrkać imaju manjih problema i nada se da će biti spremni do subote i da će uspjeti kompletirati tim za subotnju utakmicu. Svjesni snage ekipe FK Sarajevo, pokušat će što bolje se spremiti za ovu derbi utakmicu.

Ante Hrkač, ovogodišnje pojačanje Čelika kratko je izjavio:

„Atmosfera u svlačionici je odlična nakon pobjede protiv Radnika u Bijeljini, respektujemo Sarajevo, ali spremni smo im napraviti problem. Ako budemo funkcionisali kao tim, Sarajevo neće dobro proći na Bilinom polju. Znamo za tradiciju, da Sarajevo nije slavilo na Bilinom polju već 15 godina, i uz maksimum cijele ekipe nastojat ćemo produžiti tu tradiciju“.

Danijal Brković, strijelac za Čelik u obje protekle utakmice, očekuje tešku utakmicu, respektuje protivnika kakav je Sarajevo, ali ako pruže sve od sebe nada se da će dobiti utakmicu pred svojim navijačima protiv favorizovanih gostiju iz Sarajeva.

Vjerovatni, početni, sastav Čelika: Bukvić, Goran Popović, Hrkać, Marković, Šivšić, Hećo, Pezer, Hasanović, Marin Popović, Haurdić, Brković.

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Sarajevo na rasporedu je u subotu 06.avgusta 2016.godine u 17,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

 

Tekst i foto
E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno