Nogomet

Foto: Čelik se vratio sa priprema

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika su se vratili u Zenicu. Podsjećamo da su na Zlatiboru igrali neriješeno (1:1 u oba susreta) sa Borcem iz Čačka i Jagodinom, dok su jučer visoko poraženi u Novom Pazaru. Šef stručnog štaba, Boris Pavić, nam je rekao:
Primarni cilj nam je bio fizički podignuti momčad. Imali smo jako teške provjere. Poznato je da srpski timovi igraju puno većim intenzitetom nego što je to kod nas u Premijer ligi. Zadovoljni smo sa tim provjerama, možda smo malo pokvarili sveukupni dojam sa ovom utakmicom u Novom Pazaru. Međutim, naletjeli smo na raspoloženog domaćina. Opet, ispoljili smo neke slabosti, to je zbog nedostatka širine u igračkom kadru. Do početka prvenstva se moramo pojačati i nadam se da ćemo te nedostatke otkloniti već na generalci protiv Metaleghea.
PRESS Robijaši1988.org –Obzirom da je u zadnjim danima stigao samo Stipe Barać, kakve su nam šanse u sljedećoj sezoni?
Boris Pavić: Smatram da je ova ekipa jedno 30% slabija u odnosu na onu koja je iznijela teret prošle polusezone. Ostali smo bez jako važnih igrača u rotaciji, to su Nikola Simić, Alen Dedić i Renato Gojković koji je bio standardni prvotimac. Praktički, osim Gorana Popovića koji tek treba pokazati da je pojačanje, nismo uspjeli proširiti taj igrački kadar. Ova ekipa je realno između šestog i desetog mjesta, što bi i mene zadovoljilo. Nerealno je očekivati da budemo u vrhu sa ovim kadrom što ga imamo trenutno. Niti jedna utakmica u prvenstvu nam neće biti laka. Pogotovo domaće jer je poznato da se bojkot navijača nastavlja, barem sam tako vidio po portalima. Žao mi je zbog toga, i ovom prilikom ih pozivam da nam pruže podršku.
Semir Bajraktarević nam je rekao: Stvarno smo imali teške protivnike u ovom dijelu priprema. Ekipe koje su u samom vrhu srpskog fudbala, znamo da je njihova liga mnogo jača od naše. Mi, igrači, smo zadovoljni. Imali smo snažne treninge. Iako ne tražim alibi, mislim da smo u zadnjoj utakmici nismo mogli pružiti svoj maksimum i zbog puta i umora, za razliku od one prve dvije. Najbitnije je da prvim kolom dobro otvorimo prvenstvo. Dolazi nam jako kvalitetna ekipa Slobode. Ipak, mi smo se spremili i idemo na pobjedu.
Napominjemo da se u subotu igra generalka pred početak novog prvenstva. Naši nogometaši će ugostiti tim Metalleghea iz Jajca, člana prve lige Federacije BiH. Još uvijek nije poznato hoće li se igrati na Bilinom ili na centralnom terenu SRC-a Kamberovića polje.

Press Robijaši1988

foto: J. Hadžić

 

Više na

Posted by Zenicablog on 13. Juli 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno