Nogomet

FOTO: Čelik se golom Isakovića u sudijskoj nadoknadi spasio poraza od Radnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika večeras su na stadionu Bilino polje u okviru 2.kola 1.lige FBiH dočekali tim Radnika iz Hadžića. Iako su domaći nogometaši bili bolja ekipa, gosti sasvim zasluženo nose bod u Hadžiće, na kraju je završilo 1:1.

Zeničane je nakon remija u prvom kolu na gostovanju u Olovu danas po jakoj kiši i nevremenu došlo podržati više od 4.000 gledalaca. Domaćim nogometašima danas je protivnik bila veoma dobra i mlada ekipa Radnika iz Hadžića, koja je u prvom kolu na domaćem terenu savladala ekipu Gornjeg Rahića.

Od prve minute domaći nogometaši krenuli su ofanzivno prema golu gostiju,a u 15. minuti prva izgledna šansa za Čelik, međutim Mašić i Durmiš se nisu dobro snašli pred golom Radnika. Nastavio se pritisak izabranika Armina Duvnjaka, ali bez izglednih šansi. U 36. minuti Mašić nakon gužve šutira, ali Mujezinović spašava goste. Do kraja prvog poluvremena upisali smo i pokušaj Isakovića glavom nakon kornera, ali lopta je otišla malo pored desne stative. Inače Isaković je zamijenio povrijeđenog Vardu u finišu prvog dijela. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Na početku drugog dijela domaći strateg umjesto Tabakovića u igru je poslao ljubimca domaće publike Žunu. Već u 46. minuti sjajna šansa za goste, nakon neopreznosti domaće odbrane, Jašarević je izašao sam pred golmana Čelika, ali domaći čuvar mreže sjajnim refleksom nogom spašava gol Čelika i brani udarac gostujućeg napadača. To kao da je bio nagovještaj vodstva gostiju, koji u 51. minuti dolaze do vodstva, nakon kornera s desne strane, sjajno glavom pogađa Tarik Oputa za vodstvo Radnika 0:1. Taj gol kao da je šokirao domaće igrače koji nisu ništa uradili u narednih 15-tak minuta, nakon čega domaći trener sve karte baca u napad ulaskom Salkanovića i Šarića. U 66.minuti nakon ubačaja Međuseljca, pokušava Horić glavom, ali lopta odlazi malo iznad gola gostiju. u 74. minuti velika šansa za Čelik, Sivac je lijepo prošao po desnoj strani ubacio na peterac, Šarić iz voleja šutira lopta pogađa nekog iz odbrane gostiju i odlazi malo pored desne stative. U 76. minuti još jedan dobar centaršut, ovaj put Arnautovića s lijeve strane, ali niko ne prati loptu i gostujuća odbrana interveniše i izbacuje loptu daleko od svoga gola. Pokušali su domaći zadnjih 10-tak minuta sa Isakovićem u špicu napada, ali ni to nije donijelo rezultat, iako je domaći stoper Isaković u 84. minuti imao veliku šansu, ali iz voleja je šutirao iznad gola. Isti igrač pokušao je i nakon gužve u 91. minuti, ali gostujući golman bio je sjajan na golu gostiju. Pred kraj utakmice dosta prekida, na teren su i ubačeni određeni predmeti nakon dosta odugovlačenja i valjanja gostiju. U sudijskoj nadoknadi Isaković koji je prekomandovan u napad sjajno se snalazi u petercu i pogađa za konačnih 1:1 na današnjoj utakmici.

U narednom kolu Čelik će u goste Mladosti u Kaknju, dok će Radnik na domaćem terenu dočekati ekipu Tomislava.

Čelik-Radnik 1:1

Čelik:Durmo, Sivac, Vardo, Horić, Arnautović, Mehić, Tabaković, Međuseljac, Karalić, Durmiš i Mašić. Trener:Armin Duvnjak.

Radnik:Mujezinović, Ramić, Kobašević, Oputa, Mujić, Kazić, Jašarević, Sabljica, Rizvo, Konjhodžić i Nargalić. Trener: Nihad Kazić.

SPORTSPORT.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno