Nogomet

Foto: Čelik otputovao na pripreme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik otputovao na pripreme. Na spisku 21 nogometaš. Jutros, 04.07.2015.godine, nogometaši Čelika otputovali su na Zlatibor (planinsko izletište u Srbiji) na pripreme za narednu sezonu, 2015/2016, BH Telekom Premijer nogometne lige. 

Čelik ostaje na Zlatiboru do 13.jula gdje je planirano i odigravanje najmanje tri utakmice. Poznate su dvije ekipe sa kojima će igrati Čelik, a to su timovi iz Jelen Super lige Srbije, Borac iz Čačka i Jagodina. Trećeg rivala Čelik će pronaći u toku priprema.
Šef stručnog štaba Boris Pavić i njegovi saradnici Elvedin Beganović i Nijaz Hrustanović na put su poveli 21 nogometaša, a od toga je 19 spremnih i dva rekonvalescenta (Fenan Salčinović i Ahmed Džafić).
Na put su krenuli sljedeći nogometaši:
Golmani Adi Adilović i Semir Bukvić, te igrači Emir Jusić, Marin Popović, Jovo Kojić, Dženan Bureković, Zlatko Kazazić, Semir Bajraktarević, Anel Dedić, Mahir Karić, Vernes Selimović, Goran Popović, Haris Hećo, Semir Pezer, Emrah Šabanović, Ivan Dujmović, Anes Duraković, Vladimir Grahovac, Nedim Oglečevac, Fenan Salčinović, Ahmed Džafić.

Na pripreme nisu otputovali Stipe Barać (nije riješeno pitanje radne dozvole) i Dženis Huseinspahić (zdravstveni problemi). Nedim Oglečevac ide na pripreme iako sa njim još nije potpisan ugovor.
Na pripreme, kao što se vidi, idu i rekonvalescenti Fenan Salčinović i Ahmed Džafić, koji su zadobili povrede križnih ligamenata na pripremama za proljetnu sezonu. Oni će putovati s ekipom, ali još nisu spremni za rad s loptom i jači trenažni proces.

Pred put na Zlatibor trener Boris Pavić ističe svoje neraspoloženje što nisu uspjeli dovesti dva-tri pojačanja, naročito za napad, „jer ovo što ima igrača na raspolaganju je skromno za Čelikove ciljeve i renome kluba“-kaže Pavić. Naime, poznato je da u idućoj sezoni, zbog smanjenja klubova u ligi, iz Premijer lige ispada šest ekipa, te je time veća zabrinutost trenera Pavića zbog skračenog rostera.

Igračima i stručnom štabu sretan put na Zlatibor poželjeli su predsjednik kluba Senad Sarajlić i direktor Adnan Nuhagić. Generalnu probu pred početak naredne sezone Čelik će imati 18.jula protiv federalnog prvoligaša, ekipe Mettaleghe iz Jajca. Mjesto odigravanja bit će određeno nakon što se 10. jula obavi žrijeb BH Telekom Premijer lige.

E.Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 4. Juli 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno