Nogomet

FOTO: Čelik golovima Bajramovića i Mašića slavio u komšijskom derbiju protiv Rudara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika u okviru 21.kola 1.lige FBiH na Bilinom polju u komšijskom derbiju dočekali su ekipu Rudara iz Kaknja. U zanimljivom meču pobjedu je slavila ekipa Čelika rezultatom 2:1.

Zeničani su danas pred oko 2.000 navijača od kojih je oko 100 bilo gostujućih simpatizera od prve minute krenuli ofanzivno ka golu gostiju. To im se isplatilo već u 5.minuti nakon skraćenog kornera i ubacivanja Međuseljca sam na drugoj stativi je Bajramović koji pogađa za vodstvo Čelika rezultatom 1:0. Mogli su domaći povećati svoju prednost u 13. minuti, lijepa akcija Tabakovića i Mašića, ovaj drugi lijepo je ubacio, a Isaković sa sedam metara ne pogađa, iako je bio u idealnoj situaciji. Nakon toga i gosti su nekoliko puta prijetili preko Handžića i Kobilice, ali golman domaće ekipe Durmo je dobro intervenisao. U posljednjoj minuti prvog dijela dobra prilika za Rudar, ali Čago je dugo oklijevao, te je Vardo intervenisao i izbacio loptu u korner. Prvo poluvrijeme okončano je vodstvo domaćeg tima rezultatom 1:0.

Prvu šansu u drugom dijelu imali su domaći u 57.minuti, lijepa akcija Sivca, koji je dodao do Bašića, ovaj ubacio za Međuseljca koji u padu šutira pored gola. To je bila najava za ono što se dogodilo u 60.minuti, Vardo je oduzeo loptu na svojoj polovici, sjajno asistirao za Mašića, koji majstorski pogađa sa 10-tak metara za vodstvo Čelik rezultatom 2:0. Nakon toga domaći su kontrolisali utakmicu, te se ništa nije dešavalo do 83. minute, a onda nakon poigravanja Arnautovića i izgubljene lopte na lijevoj strani, ista dolazi do Idriza Džafića, koji smanjuje rezultat na 2:1. Do kraja utakmice, crno-crveni su sačuvali vodstvo, te je meč okončan rezultatom 2:1 za tim Čelika.

Nakon današnje pobjede, Čelik ima 31 bod i trenutno je peti na tabeli, dok je Rudar porazom ponovo došao u opasnu zonu, te su pretposljednji sa 19 bodova na svome kontu. U narednom kolu Čelik će u goste ekipi Tomislava, dok će Rudar dočekati tim Gradine.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno