Nogomet

FOTO: Čelik golom Međuseljca u nadoknadi srušio Slobodu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Čelik golom Međuseljca u nadoknadi srušio Slobodu- Fudbaleri Čelika su na Bilinom polju u derbi susretu 11. kola Prve lige FBiH pred nešto više od 3.000 gledalaca dočekali lidera na tabeli ekipu Slobode iz Tuzle.

Nakon odlaska trenera Armina Duvnjaka, ekipu Čelika su danas sa klupe vodili Kamberović i Nurković uz podršku trenera Hukića.

Iako je u ovaj susret ekipa Čelika ušla oslabljena zbog neigranja standarnog Sivca zbog žutih kartona i Varde zbog povrede, momčad iz Zenice je sjajno otvorila susret sa dosta žara i borbe.

Nogometaši Čelika u okviru derbija 11. kola 1.lige FBiH na Bilinom polju u Zenici pred oko 3.500 gledalaca od čega 30-tak iz Tuzle dočekali su lidera na tabeli ekipu Slobode. U veoma tvrdom meču na kraju Čelik je slavio pobjedu rezultatom 1:0 golom Međuseljca u 93. minuti.

Prvu veliku šansu na utakmici je imao Čelik nakon što je Durmiš sjajno istrčao kontru i uposlio Mašića koji šutira, ali njegov udarac brani Muminović.

U 25. minuti bivši igrač Čelika, a sada napadač Slobode, Haris Dilaver se našao u velikoj šansi, ali odlični golman Čelika Durmo brani njegov udarac.

U drugom poluvremenu nastavljena je borbena igra, a veliku šansu je ekipa Slobode propustila u 87. minuti kada Dervišagićev šut brani Durmo.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 93. minuti Mašić krade loptu igraču Slobode i pronalazi Međuseljca, koji pogađa mrežu gostiju za ispostavit će se konačni rezultat Čelik- Sloboda 1:0.

Nakon 11. kola Sloboda je ostala lider na tabeli sa 27 bodova, dok je Čelik sada na 15 bodova došao na osmu poziciju, nakon nekompletiranog 11. kola.

U narednom kolu Čelik će u goste ekipi Jedinstva, dok će Sloboda na Tušnju dočekati tim Tomislava.

Čelik-Sloboda 1:0

Čelik:Durmo, Bajramović, Smajić, Isaković, Hodžić, Begić, Mehić, Karalić, Šarić, Durmiš i Mašić. Trener: Izudin Kamberović.

Sloboda:Muminović, H.Beganović, Kapetanović, Hasanbegović, Mujkić, Husejnović, Delić, Kurtalić, Čivić, Hadžanović i Dilaver. Trener: Zlatan Nalić.

FOTO s terena: Jasmin Hadžić Blicko

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno