Rukomet

Foto: Čelik bolji od Zrinjskog 31:26

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik teže do bodova od očekivanog
Čelik –Zrinjski 31:26 (15:16)
• Igrač utkamice Mirza Dervenčić, a golgeter Davor Kadić (15 golova)

Utakmica 5. Kola Premijer lige BiH, igrana u Gradskoj areni Zenica. Gledalaca: oko 200. Rezultat: 31:26 (poluvrijeme 15:16). Sedmerci: za ,,Čelik” 6 (6), a za Zrinjski 4 (2). Isključenja: obje ekipe po 6 minuta. Sudije: Zoran Raca i Miroslav Rakar (Banja Luka), deleat: Mileta Kekić (Mostar). Jedna dobra i zanimljiva prvenstvena utakmica, u kojoj je ,,Čelik” teže nego što se očekivalo došao do tri boda. Momci iz ekipe RK ,,Zrinjskog” su se grčevito borili svih 60 minuta, ali nisu mogli postići ništa više od prednosti koju su ostvarili na kraju prvog poluvremena (16:15 za Zrinjski). Tek u drugom poluvremenu iskusnija ekipa ,,Čelika” je preuzela potpunu inicijativu i vodila sa četiri-pet golova razike, da bi krajnji rezultat bio 31:26 za ,,Čelik”.
– Zadovoljan sam sa tri osvojena boda, ali ne i igrom moje ekipe. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama poboljšati naš kvalitet igre i već u narednom kolu u Maglaju protv RK Maglaja pokazati našu pravu vrijednost – rekao je Senad Skopljak, trener ,,Čelika”.
Specijalni novinarski žiri je za igrača utakmice proglasio beka ,,Čelika” Mirzu Dervenčića, koji je posebno u drugom dijelu drugog poluvremena ove utakmice borbenošću i ključnim glovima doprinio prevagi i pobjedi svog tima. Kapiten ,,Čelika” Davor Kadić bio je standardno dobar i dalje igra u reprezentativnoj formi. Postigao je 15 golova, od čega 6 iz penala. Od ostalih igrača domaće ekipe valja istaći mladog beka ,,Čelika” Derviša Birdahića i uvijek pouzdanog Semira Memića.
U gostujućoj ujednačenoj ekopi bolji od ostalih bili su Igor Orlović i Matej Sarajlić (sa po 7 golova), te korpuletni golman Marino Paradžik (15 odbrana).
RK ČELIK: Polić (6 odbrana), Dervenčić (4), Martić (1), Mehić (1), Memić (5), Mujanović, Bajramović (1), Kadić (15), Sirčo (12 obrana), Begagić(2), Birdahić (1), Begović, Buljugija (1). Trener: Senad Skopljak.
RK ZRINJSKI: Šakota, Šoljić (2, Doko, Perić (4), Orlović (7), Bošković (1), Kožulj, Rikić, Sarajlić (7), Vidačak, Paradžik (15 odbrana), Magrel (2), Škember, Marić (3). Trener: Lazar Raguž.

 Pogledajte foto galeriju Jasmina Hadžića.

Više na

Posted by Zenicablog on 10. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno