Nogomet

Foto: Čelik bolji od Viteza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Čelik bolji od Viteza – Čelik bolji od Viteza u generalki pred početak prvenstva – Nogometaši Čelika i Viteza odigrali su danas u Zenici na stadionu Bilino polje od 17,30 sati prijateljsku utakmicu.

Za NK Čelik ovo je bila generalna proba pred početak nove sezone u BHT Premijer ligi, čiji je početak zakazan za narednu subotu, 23. jula 2016.godine.

Pobjedio je Čelik rezultatom 1:0 (1:0).

Zenica, stadion Bilino polje. Gledalaca oko 300. Sudije: Topalović, Delić i Smrko (svi iz Zenice). Strijelac Haurdić u 11.minuti.

Početni sastavi ekipa:

Čelik: Bukvić, Jusić, Marković, Goran Popović, Hrkač, Hećo, Pezer, Marin Popović, Salčinović, Haurdić, Brković.  (Trener Kemal Alispahić).

Vitez: Tirić, Livaja, Sadiković, Jevtić, Barešić, Livančić, Dedić, Đerić, Kokot, Novak, Muminović. (Trener Boris Pavić).

Čelik je sa klupe predvodio novi šef stručnog štaba, Kemal Alispahić, koji je prije 15-ak dana potpisao ugovor sa Čelikom nakon odlaska dotadašnjeg ŠSŠ Elvedina Beganovića u kakanjski Rudar.

Goste iz Viteza s klupe je predvodio  Boris Pavić, prošle sezone šef struke zeničkog kluba.

Jedini gol postignut je u 11.minuti nakon odlične povratne lopte Semira Pezera do slobodnog Haurdića, koji se odlično snašao i pogodio gol golmana Tirića za vođstvo i kasnije se ispostavilo i jedini gol na utakmici.

Čelik je propustio odličnu priliku u 9.minuti utakmice kada je Brković promašio gol i šutirao pored gola, iako je bio sam pred golmanom Tirićem. Vitežani su imali 100-postotnu šansu u 77.minuti, kada jedan igrač gostiju dobro šutirao sa 10-ak metara, ali je golman Čelik, Bukvić, odlično ukrotio njegov šut.

Utakmicu Čelik – Vitez gledaoci su mogli pratiti sa zapadne tribine stadiona, a ulaz je bio besplatan.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno