Nogomet

FOTO: Čelik bolji od Viteza u generalki pred početak prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Čelik bolji od Viteza u generalki pred početak prvenstva – Na stadionu Bilino polje u Zenici, danas 16.2. 2019.godine, NK Čelik je odigrao svoju generalku pred nastavak proljetnog dijela prvenstva u BH Telekom Premijer ligi BiH. Za protivnika je imao bivšeg Premijerligaša, sada člana Prve lige FBiH, NK Vitez iz Viteza. Utakmica je odigrana po lijepom i sunčanom vremenu (+12*C).

Čelik je započeo utakmicu u sljedećem sastavu:

Pavlović, Livaja, Hodžić, Miletić, Vrhovac, Grahovac, Jamak (Vardo od 2.minute), Jurina, Dilaver, Dedić, Okić. Još su igrali Pecelj i Alispahić.

Rezultat: NK Čelik – NK Vitez  3:0 (2:0); Strijelci: Nermin Jamak u 25., Haris Dilaver u 27., Ševko Okić u 75.minuti.

Utakmica je počela dosta žestoko, jer je nakon oštrog i grubog starta jednog igrača gostiju u 2.minuti utakmice povredu zadobio Nermin Jamak, koji je morao izaći iz igre. Zamjenio ga je Vardo. Slijede dvije šanse za goste, ali je golman Čelika Pavlović odlično intervenisao. Nakon još jednog grubog starta gostiju iz Viteza, trener domaćeg tima Adnan Ornek je prekinuo kratko utakmicu da se smire strasti, te je meč ubrzo nastavljen. Vitez je potom imao dvije solidne šanse preko Rovčanina i Čatića, ali je Pavlović sačuvao svoju mrežu.

Čelik dolazi u vođstvo u 25.minuti preko kapitena Anela Dedića iz slobodnog udarca sa oko 18 metara. U 27.minuti je 2:0 za domaće. Novi igrač Čelika, Dušan Hodžić, je prošao po lijevoj strani, te uputio povratnu loptu do Harisa Dilavera, kojem nije bilo teško da sa 5-6 metara pogodi mrežu gostiju. I u drugom poluvremenu Čelik je bio  dosta bolji na terenu, a to je krunisao u 75.minuti nakon solo prodora Ševke Okića, koji je i pogodio gol gostiju, prizemnim udarcem za konačnih 3:0 zua Čelik.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno