Nogomet

Foto: Čelik bolji od Goražda 1:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na „B“ terenu Kamberovića polja (teren sa umjetnom travom), odigrana kontrolna-pripremna utakmica između domaćeg NK Čelik i FK Goražde, federalnog prvoligaša, inače, lidera na tabeli.
Ovo je četvrta kontrolna-pripremna utakmica nogometaša Čelika pod vođstvom novog trenera Borisa Pavića. Nakon dvije pobjede, protiv banovićke Budućnosti 1:0 i Rudara iz Kaknja 3:1, neriješeno 2:2 protiv Mladosti iz Doboj Kaknja, ovo je treća pobjeda zeničkih nogometaša.

REZULTAT: NK ČELIK – FK GORAŽDE 1:0 (0:0);

Strijelac: 1:0 Simić Nikola iz penala (71′), nakon što je u šesnaestercu gostiju nepropisno zaustavljen i oboren Marin Popović.
Gledalaca oko 400; Glavni sudija: Muamer Bureković, pomoćnici: A1 Azem Karić i A2 Smriko Sahib (svi iz Zenice).
Sastavi ekipa:
NK Čelik (početni sastav): Adi Adilović, Hećo, Bureković, Gojković, Jusić, Pezer, Karić, Alen Dedić, Anel Dedić, Asim Zec, Selimović. (Trener Boris Pavić).
Još su igrali za Čelik: Bukvić, (Aid Vehabović), Radulović, Kazazić, Simić, Pejić, Kavazović, Šehić, Popović, Grahovac, Duraković, Yunus Gulnar, Hanan Adilović, Sikira, Ribić, Alispahić, Šut…

FK Goražde: Nikolić, Sarvan, Hodžić, Jogunčić, Fejzić, Drljević, Konjhodžić, Pirić, Janičijević, Mujagić, Ramić. (Trener Nihad Nalbantić).

Utakmica je odigrana po oblačnom i prohladnom vremenu (+2*C).
Novi šef stručnog štaba Čelika Boris Pavić i njegovi pomoćnici i danas su dali priliku velikom broju nogometaša da pokažu šta znaju. I trener gostiju, Nihad Nalbantić, izvršio je dosta izmjena na terenu.

Ekipa Goražda predstavila se Zeničanima u odličnom izdanju i sa optimizmom idu u nastavak sezone sa prvog mjesta na tabeli Prve lige Federacije BiH.
Čelik je stvorio dosta prilika, ali su čvrsti gosti i njihov golman Aleksandar Nikolić bili na visini zadatka.

Do minimalne pobjede u današnjem susretu Čelik je stigao u 71. minuti nakon akcije po desnoj strani.
Mladi nogometaš Yunus Gulnar, koji se nalazi na probi u Zenici, odlično je uposlio Marina Popovića u šesnaestercu gostiju iz Goražda, a Jogunčić Samir nepropisnim startom oborio mladog Marina Popovića, te je odlični sudija, Muamer Bureković pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je iskusni Nikola Simić, koji je prizemnim udarcem savladao odličnog gostujućeg golmana, Aleksandra Nikolića, za konačnih i zasluženih 1:0.
Za Čelik danas nije igrao stoper Jovo Kojić, inače i prvi strijelac tima u jesenjem dijelu prvenstva.
Kojić je dobio dozvolu kluba da pokuša ostvariti transfer u jedan kazahstanski klub, kako smo danas saznali.
Bilino polje napustio je i desni bek Darko Mišić, koji nije ni počeo zimske pripreme s Čelikom. On je prešao u Zadar. Samo da podsjetimo, Darko Mišić je od strane navijača Čelika proglašen za najboljeg igrača u prošloj sezoni.
NK Čelik u srijedu ide na zimske pripreme u Međugorje, od 11.-21.februara 2015.god., gdje će odigrati 3-4 kontrolne utakmice.

Inače, prvenstvo se nastavlja 16.kolom, 28.02./01.03.2015.godine, u kojem Čelik gostuje u Vitezu.

E.Imamović za Zenicablog

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno