Biznis

FOTO: Carpe Diem najesen dobija novi izgled

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedno od omiljenih mjesta za izlaske Zeničana, ali i osoba koje dolaze u naš grad i traže jedinstveno mjesto za izlazak, kafe Carpe Diem dobiće najesen novi izgled, zahvaljujući temeljnoj izmjeni enterijera i opreme.

Ovo je za naš portal potvrdio Eldin Vrače, vlasnik objekta koji djeluje, zajedno sa restoranom i hotelom, uokviru PJ Carpe Diem zeničke kompanije AE sigurnost.

– Kafe je otvoren u maju 2014., a restoran i hotel u martu 2019. Došlo je vrijeme za temeljitu izmjenu izgleda prvog ovakvog objekta u našem gradu, ali i šire. Drago mi je što smo u proteklih osam godina, uz manje izmjene i “face lift” objekta zadržali kontinuitet lokacije poznate po jedinstvenosti i posebnosti. Svi koji su došli iza nas, imali su priliku da preuzmu nešto od našeg stila, ali Carpe Diem je ostao i prvi i poseban. Tako je pet godina kasnije bilo sa restoranom, pa hotelom, pa i sa dodatnom baštom. I tu nećemo stati, jer rezultati kazuju da smo u pravu što ulažemo i u ljude i u enterijer, kazao je Vrače.

Za novi izgled zadužena je sarajevska firma “Belinda design”, a u toku je razrada projekta, definiranje termin plana rada i nabavka opreme.

– Radovi će početi 15. avgusta i planirano je da traju 45 dana. Za goste je najbitnije da tokom radova neće biti prekida u radu caffea, radiće se segment po segment, što je skuplje, zahtjevnije, ali mnogo bolje za sve naše stalne i povremene goste, ističe Vrače.

Donosimo galeriju ilustracija idejnih rješenja koje ćete, pregledom, sigurno “prepoznati” u aktuelnim lokacijama ovog objekta.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno