Zenica

FOTO: “Čarobne bajke” obradovale još jednu djevojčicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: “Čarobne bajke” obradovale još jednu djevojčicu- „Čarobne bajke“ i „Čarobna bojanka“ na tržištu nisu još ni dva mjeseca, a već su obradovale troje mališana.

Naime, edukativno-zabavna kampanja koju vodi magistrica Ajna Dedić, autorica „Čarobnih bajki“ i „Čarobne bojanke“, djecu nagrađuje za čitanje, bojenje i kreativnost.

„Čarobne bajke“ i „Čarobna bojanka“ su edukativno-zabavni materijal koji će osim što će djecu odvesti u najčarobnije svjetove, podstaći maštanje, uživanje i opuštanje, dati im brojne informacije i naučiti ih mnogim pozitivnim stvarima, navesti na izvlačenje poenti i zaključaka i probuditi takmičarski duh odnosno nagraditi trud i kreativnost.

Mališani širom Bosne i Hercegovine čitaju, boje ali i crtaju crteže na temu „Čarobnih bajki“ i šalju svoje radove autorici kako bi učestvovali u čarobnom izazovu.

Da sve vrijedi njihovog truda dokazuje i današnja nagrada koju je osvojila Vildana Ormanović, učenica III razreda Osnovne škole „Arnauti“ iz Arnauta.

-„Čitanje je izuzetno značajno za naš socijalni, intelektualni i emocionalni razvoj. Čitanjem dobijamo nove informacije, učimo nove stvari, putujemo drugim svjetovima, obogaćujemo rječnik, poboljšavamo mentalne sposobnosti i poboljšavamo pamćenje, a bojenjem djeca vježbaju oblike, prate granice, razvijaju motoriku, rasplamsavaju kreativnost, maštaju, osmišljavaju, poboljšavaju koncentraciju. Pošto je sve ovo pozitivno i izuzetno korisno, želim ih motivisati da rade ono što im koristi i da za to budu nagrađeni. Presretna sam što je odziv fenomenalan i što sam podstakla dječiji takmičarski duh. Možda već sljedeći put baš Vaše dijete osvoji čarobnu nagradu“ – rekla je autorica Dedić, a da bi učestvovali u čarobnom izazovu djeca trebaju u dijelu zbirke „Čarobnih bajki“ predviđenim za pisanje, opisati koja im je omiljena bajka i pojasniti zašto (dodatno mogu nacrtati i crtež na temu jedne od bajki), fotografisati i poslati na Polonica ART ili obojiti „Čarobnu bojanku“, fotografisati je i poslati na Polonica ART. Najkreativniji osvajaju fenomenalne nagrade zeničkog preduzeća CNC art:

kućice za lutke

vikendice za lutke

garaže na spratove

farme za životinje sa krovom koji se otvara

pametne ploče

uklapalice

i još mnogo vrijednih nagrada

 

Dragi roditelji i draga djeco, „Čarobne bajke“ i/ili „Čarobnu bojanku“ možete naručiti na Polonica ART https://www.facebook.com/polonicaart .

Sretno!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno