Zenica

FOTO: CABARET WINTER FEST zatvoren uz stotine gratis paketića, predstavu i mini koncert

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: CABARET WINTER FEST zatvoren uz stotine gratis paketića, predstavu i mini koncert – Danas se u okviru zadnjeg dana jedinog zimskog festivala u Zenici, u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije, održao “DAN DJEČJEG OSMJEHA”, gdje su braća uz prijatelje ovog dana organizovali predstavu, mini koncert i druženje sa Deda Mrazom uz čarobnu vilu.

Od 11 sati, na maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta, uz podršku umjetničkog direktora festivala Miroljuba Mijatovića, inače rukovodioca Dječje, omladinske i lutkarske scene BNP-a, održana je predstava “Petar Pan” u izvedbi osoba sa posebnim potrebama, članova Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” Zenica. Pred prepunom salom, za koju je ulaz bio sloban, neki od ljudi su stajali, želeći da budu prisutni. Na kraju predstave, organizatori su priredili iznenađenje.

Naime, na scenu su ušla 3 Deda Mraza i čarobna vila i pozvali svu prisutnu djecu u “NJIHOVU KUĆU IZNENAĐENJA” gdje ih je dočekao Zlatan Alispahić-Zlaja i u svom maniru održao koncert “OD ZLAJE ZA MALU RAJU”. U Cabaret clubu, gdje ih je Deda Mraz odveo, redala se pjesma za pjesmom, emocija i iskreni osmjeh. Braća Petrović sa svojim prijateljima, Deda Mrazom, malom vilom i Miroljubom, podjelili su poslije koncerta paketiće za djecu sa posebnim potrebama, djecu romske populacije i nacionalnih manjina.

Međutim, tu nisu stali i zaputili se u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su na odjelima pedijatrije i ortopedije svoj djeci podjelili paketiće. Paketići su bili od srca za svu djecu omogućeni od prijatelja festivala CABARET WINTER FEST-a.

“Festival je otvoren i zatvoren sa našom dragom djecom, prvenstveno sa posebnim potrebama, gdje smo dokazali da mogu pjevati, šetati po modnoj pisti, slikati vrhunska djela i glumiti. Ovim osobama, kao i u svakom gradu ZDK i BiH treba prijeko potreban dnevni centar, a ne privremeni, koji trenutno imaju”-ističu braća.

Zvanično, festival se zatvara 17.01.2018.sa prvim solističkim koncertom Jelene Tomašević na velikoj sceni BNP-a



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno