Zenica

FOTO: CABARET WINTER FEST – Dodatnih “1010” srca za osobe sa posebnim potrebama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: CABARET WINTER FEST – Dodatnih “1010” srca za osobe sa posebnim potrebama – Večeras se u okviru jedinog zimskog festivala u Zenici “CABARET WINTER FEST”, u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije, održala jedinstvena aukciono-prodajna izložba slika osoba sa posebnim potrebama iz Udruženja “Zvijezda” iz Zenice.

Naime, protekla 4 mjeseca sa osobama sa posebnim potrebama je radila svjetski priznata majstorica enkaustike (tehnika slikanja peglom i voskom) Zdena Šarić-Pisker, učeći ih tehnikama slikanja na platnu, kartonu, staklu, dasci i keramičkim pločama. Iako su slike izložene 15.12.2017. i sa tom postavkom je i otvoren festival, večeras je upriličena prodaja slika sa bogatim kulturno-umjetničkim programom, za koji je bio zadužen umjetnički direktor festivala Miroljub Mijatović, koji je i rukovodilac Dječje, omladinske i lutkarske scene u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Recitovali su: Amina Salihović, Ajna Kadrić, Dalia Drino i Adna Jašarević, a za klavirom je svirao Sven Zrnić, svi polaznici DOL scene BNP-a.

Nakon oficijelnog programa, počela je prodaja slika. Na aukciji se pojavio i Gradski vijećnik Asim Musić, jedini čovjek iz trenutno vladajuće političke scene u Zenici, koji je od srca kupio sliku i pored obaveza koje je imao. Među prvima su sliku kupili i plesači iz “Tango Quimera”, zaljubljenika u Argentinski tango, kao i par dama koje su juče došle i kupile 2 slike.

Dodatnih 1010,00 KM, koje su naplaćene od prodaje slika, bit će uplaćene Udruženju roditelja sa posebnim potrebama iz Zenice, koji su braći Petrović, u znak zahvalnosti za sve što rade za njih, uručili sliku koju su uradili za njih sa simbolom zvijezde i logom Cabaret cluba.
Također večeras su radili i sliku na licu mjesta, gdje su građani mogli gledati kako nastaje slika, koja je ponuđena na aukciji, koju su braća Petrović kupila za svoj objekat kao i prošle godine.

Organizatori pozivaju i dalje građane da prate dešavanja na jedinom zimskom festivalu, jer ove zime CABARET WINTER FEST piše samo najljepše zimske priče uz Zenicablog-generalnog medijskog pokrovitelja



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno