Kultura

FOTO: BZK Preporod u Zenici organizovao tradicionalni koncert “U susret ramazanu”

Tradicionalni ramazanski koncert samo je jedna od nizu planiranih manifestacija u mjesecu ramazanu koju će BZK Preporod organizovati za građane Zenice, a ovogodišnji novitet je taj što su na koncertu učestvovala i dva nova hora.

Uz izvedbe najljepših ilahija i kasida te učenjem odlomaka iz Kur’ana, članovi večerašnjeg programa su na najljepši način približili čar mjeseca ramazana koji će uskoro nastupiti.

“U skladu s našom tradicijom, na najljepši način, želimo sačuvati, održati i prenijeti na mlađe naraštaje kako i s kojom ljubavlju trebaju da iščekuju, dočekaju i sa kojom žalosti, ali i čežnjom za sljedećim ramazanom žude za njim. Ramazan je prilika da se popravimo, da se vratimo sebi, da se spustimo na grane jer često prhnemo i poletimo visoko i izgubimo se u tim visinama. Ramazan je prilika da obnovimo svoj iman, da se solidarišemo s glađu naše braće u Siriji, da osjetimo kako je biti žedan i vidimo kako je našoj braći u Jemenu. Ovo je prilika i da osjetimo jedinstvo džemata jer je ovo prilika da se čvrsto držimo užeta Allahovog poslanika Muhammeda a.s.”, kazao je član nadzornog odbora BZK Preporod Mirza Husetić.

Sala Preporoda bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a kako su najavili, u sklopu mjeseca ramazana bit će održani i drugi programi kojima će se predstaviti radost i istinska čar mjeseca posta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem