Ostali sportovi

FOTO: Borislav Praštalo pobjednik 27. Božićnog šahovskog turnira u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 13.1.2024.godine, u Zenici je odigran 27. tradicionalni Božićni šahovski turnir, koji se igrao u povodu Pravoslavnog praznika Božića u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ Zenica i tehničkoj organizaciji ŠK Čelik Zenica. Turnir se igrao u Šahovskom domu u Zenici.

Učestvovalo je 57 takmičara iz BiH i Srbije, među kojima su bili jedan velemajstor (GM), 3 FIDE majstora (FM) i dva internacionalna majstora (IM)

Pobjednik turnira, bez poraza, je FM Borislav Praštalo iz Banja Luke sa 7,5 poena, drugi je bio Zeničanin, IM Goran Trkulja sa 7,0 poena, a treći FM Muris Konjičanin iz Sarajeva sa 6,5 poena.

Pored napred imenovanih novčane nagrade još su osvojili: 4.mjesto FM Draško Babić 5. mjesto GM Milan Vukić, 6.mjesto IM Dušan Sekulić i 7.mjesto Halim Hutinović, svi sa po 6,5 poena, a o redosljedu su odlučili dodatni kriteriji.

Nagradni fond bio je 500 KM i podjeljen je na sedam prvoplasiranih takmičara i dvije nagrade za najuspješnijeg kadeta, 2006.i mlađi (Menil Ibrahimagić) i najuspješniju ženu (Adna Kos).

Turnir je svečano otvorio protojerej Marko Maleš, paroh zenički, a bili su prisutni i jerej Dražen Andžić, sveštenik u crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zenici, te Boško Jefić, predsjednik SPKD „Prosvjeta“, koji je i simbolično povukao prvi potez na turniru.

Sistem takmičenja bio je švicarski, kompjutersko parovanje, devet kola. Tempo igre bio je 11 minuta po igraču. Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu.

Direktor turnira je bio Predrag Barašin, glavni sudija IA Sejfudin Miskić, a pomoćni sudija i operater NA Belmir Miskić.

Inače, pobjednik 25. Božićnog turnira bio je IM Goran Trkulja, a 26.turnira pobjednik je bio CM Faris Čunjalo.

E.Imamović

Foto E.Imamović/D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno